fredag 26 juli 2019

Stickrädsla hos barn

Vaccination är ett tillfälle då sjuksköterskor bland annat ska hantera barns stickrädsla , oförmåga att hantera detta kan leda till att sjuksköterskan känner sig pressad. Vaccinationstillfällen är en stor del av barnets kontakt med sjukvård i början av. Barn kommer till en röntgenavdelning för att undersökas och ofta behöver kontrastmedel injiceras. Stickrädsla hos barn är ett vanligt förekommande problem och det är därför viktigt att åtgärda det.


Stickrädsla hos barn

Syfte: Studiens syfte var att undersöka åtgärder och metoder som kan minska smärta och stickrädsla hos barn. Stickrädsla kan medföra att procedurer försvåras och att vårdsammanhang undviks, vilket i längden kan få stora konsekvenser för den enskilda individen. Syfte: Syftet med studien var att beskriva olika åtgärder som kan ha en lindrande effekt på smärta och oro hos barn vid nålsticksprocedurer. Rädslan var vanligare hos kvinnor än män och hos personer med lägre utbildning.


Kompetenser Barnsjuksköterska tillsammans med lekterapeut från barn - och ungdomsmottagningen. Metod Litteraturstudien utfördes genom en systematisk sökning av vetenskapliga artiklar inom det valda problemområdet. Det är därför relevant att beskriva detta närmare och av stor klinisk betydelse att problemet uppmärksammas.


Resultatet baseras på tolv vetenskapliga artiklar, tio kvantitativa och två kvalitativa. Syftet med litteraturstudien var att beskriva de omvårdnadsåtgärder sjuksköterskan kan använda för att motverka stickrädsla hos barn. Sida (av 2) Ansvar Smärtombud på respektive enhet inom Område Drottning Silvias barn - och ungdomssjukhus, Sahlgrenska universitetssjukhuset.


Examinationsarbete i omvårdna poäng. Det tillhör inte ovanligheterna att möta stickrädda patienter i dagens sjukvård. Syftet med denna litteraturstudie är att belysa stickrädsla hos vuxna patienter.


Stickrädsla hos barn

Det finns ökande evidens för olika typer av behandling vid procedursmärta. Om man ser till evidensen när det gäller smärtbehandling vid procedursmärta hos barn är den fortfa-rande begränsa framför allt till äldre barn. Smärta och rädsla har ett starkt samband genom att smärtan kan göra barnet rädd och rädslan inverkar på smärtan. Barnet har tungt att andas och låter väsande vid inandning. Barnet är yngre än sex månader och har kikningar i samband med hosta.


Om det är stängt, sök vård på en akutmottagning. Då kan du få hjälp med att bedöma symtomen hos ditt barn eller var du ska söka vård. Läs också: Skillnaderna mellan flickor och pojkar som har adhd. Tecken på allvarlig infektion hos barn med feber. Ett barn med en allvarlig infektion verkar sjukt.


Stickrädsla hos barn

Barnet kan vara trött och slött eller slappt i kroppen och ska till barnakuten för bedömning. Spädbarn är svåra att läsa av, men ett spädbarn som tappat intresset för att äta måste till barnakuten för bedömning omedelbart. En hög uppmärksamhet för UVI är därför nödvändig, särskilt hos de små barnen.


Könsfördelningen är jämn första levnadsåret, men därefter är UVI betydligt mer ovanlig hos pojkar. För att barnet i vuxenålder ska våga söka sjukvård är det viktigt att sjuksköterskan vet hur hon ska bemöta barnet på bästa sätt, hur hon kan hantera och motverka stickrädsla hos barn. Syfte Syftet var att beskriva vilka omvårdnadsåtgärder sjuksköterskan kan tillämpa för att hantera och motverka stickrädsla hos barn vid vaccination. Dels kan man ge barnet en sond (tunn mjuk silikonslang genom näsan ner i magsäcken) eller droppslang för att ge mat så länge det inte går att dricka. Läs mer: Vattkoppor hos barn – smitta, förlopp, inkubationstid.


Vanligare hos pojkar, barn med Downs syndrom och barn med hjärtmissbildningar. Andra tillstånd med spinal skada kan vara spina bifida, spinal tumör, spinalt trauma, fjättrad ryggmärg. Psykiska orsaker Hos äldre barn kan det handla om anorexia nervosa och depression.


Endokrin sjukdom Hypotyreos, diabetes mellitus (med intorkning).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg