torsdag 18 juli 2019

Kort kärlekssaga

I en vacker tid på en vacker plats var allting bra. Och jag minns min historia som en lyckad tid med god känsla. Jag sörjer inte min tid. Världens vackraste kvinna. Låt er kärlekssaga bli som Schuberts symfoni.


Vacker början inget slut, varar hela livet ut.

Mina ögon föll på dig, dina ögon föll på mig. Vi levde för varandra, vi såg inga andra. Vi skall leva livet ut, vår kärlek tar aldrig slut. Må ni många lyckliga dagar få!


Er framtid är ljus att spå! Mest översatt är Århundradets kärlekssaga (språk), som sålt bl. Tyskland har diktromanen dramatiserats på teatrar.


En skandalös kärlekssaga Penelope Weston tycker inte om Benedict Lennox, lord Atherton. Det är möjligt att han är en charmig arvtagare till en greve, likaså oerhört stilig, men hon kan inte glömma hur han övergav en vän i nöd – inte heller hur han en gång uppvaktade hennes syster Abigail.

Pjäsen hade ju Strindberg skrivit till Bosse under deras korta kärlekssaga. Hon bad till och med att få alternera med Teje i rollen, vilket bestämt avslogs. Det var Olof Molander som dödade mig”, skrev hon många år senare i ett brev. Ingen av dem levde ensamma, men ändå kändes kontakten dem emellan som något privat, som en annan tid som inte gick att dela med sig av till någon annan. De skrev till varandra.


Till slut skrev Peder att han hade några kort på Susanna från det hon var barn och på hennes mamma, som han undrade om hon ville ha tillbaka. Det senaste halvåret har jag befunnit mig i en så kallad reading slump. För den ovetande så betyder det här ungefär samma sak som att en matälskare förlorar. Då ska den lycka väl bestå som vi önskar er båda två.


Vårda dagens löften ömt då blir livet som Ni. Men så helt plötsligt dyker hennes ex upp – en man som verkligen svek henne – och vår korta kärlekssaga var avslutad från en dag till en annan. Det ser liksom alltid lovande ut till en början och slutar alltid med frustration.


MacFie och Sara hade en kort kärlekssaga men de är alldeles för olika, inte bara i ålder, säger Viveca Lärn, 6 författaren till böckerna om Saltön. Det första jag börjar med innan jag läser novellen är självklart att titta på titeln: En kärlekssaga. Titeln är väldigt kortfatta men ändå tydlig och man förstår vad texten kommer att handla om. Det man däremot antagligen tänker fel om är hur kärleken i sagan ska beskrivas.


Slottstappning är den underhållande historien om gentlemannatjuvens eskapader på ett förfallet slott och hans korta kärlekssaga. Den tragikomiska Änkleken är en bister och saltstänkt skepparhistoria från den vattenvärld som givit Sigfrid Siwertz författarskap en sådan friskhet och rörlighet. Kort sagt tycker jag att det är löjligt.

För mig, som artist och skådespelare, självklart ville vi att folk skulle tro att vi var kära, säger artisten i intervjun. Leonardo Fabrizzi är en man med många talanger, inte minst när det gäller att charma kvinnor. Veronica Hanson är inget undantag. Hon är på besök på Capri för att se arvet hennes far lämnat efter sig: en gigantisk lyxvilla.


En kort kärlekssaga mellan Ida Adriana och John Andersson, som bor i var sitt hus i skogen. Stig Claesson ”Slas” har sin speciella stil, en ömsint humor och ordvändningar fyllda av överraskningar. Som när han talar med en staty i Stockhom eller blir refuserad därför han fortfarande författar på skrivmaskin.


Den har översatts till språk och sålt bl.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg