tisdag 16 juli 2019

Kostnad psykolog privat

Du behöver bara ditt BankID och internet. Hos oss arbetar över 1leg. Träffa någon helt utan väntetid eller remiss. Men tillgängligheten varierar väldigt från landsting till landsting.


Därför är det bäst att du kontaktar ditt landsting och hör efter vad som gäller just där. Om du går hos en yrkeslegitimerad behandlare som är ansluten till landstinget betalar du samma kostnad som för ett läkarbesök och högkostnadsskyddet gäller.

Om du söker hjälp hos en privat behandlare får du själv betala för behandlingen. VC brukar ha kuratorer och psykologer som man kan gå till och då ligger kostnaden på ca 100kr gången. Konsultation per telefon: det är psykologen som ringer kunden.


Det är kunden själv som bär ansvar för eventuella kostnader som det inkommande samtalet kan förursaka. Kostnader för det avgåendet samtalet ingår i priset. Vanligtvis är det gratis att svara på samtal inom Skandinavien.


Vid längre kontakter kan kostnaden reduceras. Min ambition är att kunna erbjuda vård till en rimlig kostnad.

Arvodet är 7kronor per besök för psykoterapi och konsultation. En privat psykolog som har avtal med landstinget - dvs omfattas av högkostnadsskyddet och har samma taxa som inom det offentliga - är ju så att säga kvalitetssäkrad och förutsättningsvis precis lika seriös som en psykolog på offentlig vårdcentral. Det som däremot kan vara problematiskt, tycker jag, är de som inte har något avtal.


Besök hos PTP- psykolog (Praktisk tjänstgöring för psykologer ) debiteras med reducerad taxa. Får du remiss till en privatpraktiserande psykolog så är kostnaden detsamma. Har man frikort så gäller det.


Ibland kan man få bidrag via sin arbetsgivare för behandling hos psykolog. Alla psykologer ska enligt lag skriva journal vid kontakt med patienter. Vi är ett företag som baserat på den senaste psykologiska forskningen utvecklar individer, metoder, och organisationer inom både offentlig och privat verksamhet. Mer hjälp vid behov på någon av våra vårdcentraler. På Capio hjälper vi dig digitalt när det är möjligt och fysiskt när det behövs.


För att bli legitimerad psykolog krävs en femårig utbildning från ett av Sveriges psykologprogram och en ettårig praktisk tjänstgöring (PTP). Landstingssubventionerad tjänst. Legitimationen utfärdas av Socialstyrelsen. Vilka fördelar finns det med neuropsykiatrisk utredning privat via er?


I vårt team arbetar högkvalificerade psykiater och psykologer med erfarenhet av neuropsykiatrisk problematik hos vuxna. Psykologförbundet är momsbefriad).

För privata och arbetsrelaterade problem Samtalsstöd ger medarbetarna rådgivning av psykolog , ekonom, jurist eller hälsocoach för att tidigt ta itu med problem - innan de påverkar arbetsförmågan eller hälsan. Det gäller oavsett om problemen är privata eller arbetsrelaterade. Vi erbjuder hälsotjänster i samarbete med SOS International, som är fristående från Länsförsäkringar och arbetar under full sekretess. Du får tillgång till personligt samtalsstöd med till exempel en psykolog , jurist eller hälsocoach, chefsstöd och webbaserade hälsoprogram.


Remisser till privatpraktiserande psykoterapeut utfärdas alltid av läkare med specialistkompetens psykiatri eller legitimerad psykolog verksam inom verksamhetsområde psykiatri, Akademiska sjukhuset, eller av privat leverantör psykiatri Norduppland (gäller för personer över år), upphandlad enligt lag om offentlig upphandling. Om terapins kostnader täcks av landstinget eller försäkringskassan betalar man samma summa som för ett vanligt läkarbesök. Om man däremot går till en privat terapeut får man stå för sin psykolog kostnad själv och kan då räkna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg