onsdag 17 juli 2019

Låglutande tak plåt

Söker du Plåtslagare kommun? Få offerter helt gratis. Vi hjälper dig hitta lägst pris på produkter inom renovering och bygg. I avsnittet om låglutande tak redovisas U-värden, ljudklass och ev brandklass för konstruktioner med underlag av TRP- plåt , betong eller träunderlag.


Varje material har sina begränsningar.

Takpannor lämpar sig till exempel inte på låglutande tak eller kräver särskild infästning vid lutningar över 1:(~ 55°). Band- eller skivtäckning med plåt eller täckning med profilerad plåt lämpar sig på tak med lutning ner till på 1:(~ 7°). PAROC Air är ett unikt sätt att ventilera låglutande tak. Lösningen bygger på självdrag som snabbt transporterar bort fukt ur det låglutande taket.


I och med övertagandet av maskinpark och avtal från Håkansons plåtslageri i Olofström med anor från talet så tog företaget fart från början. Plåtarbeten Brister i tätskiktet uppstår ofta i anslutningar mellan plåt och takpapp. Denna takform är vanlig till högre hus.


Låglutande tak har en taklutning mindre än 1:(cirka 14°).

Takkonstruktioner kan dessutom utformas med de lutande takytorna fogade till varandra på olika sätt. Sådana sammanfogningar uppkommer vid vinkelbyggnader och uppbyggnader på tak , till exempel takkupor. Platta tak kräver också snöröjning under snörika vintrar. Tak med låg lutning ställer extra höga krav på taktäckningen. Icopal har ett heltäckande sortiment.


Konstruktionsvirke används till takbalkar med spännvidd upp till m. Det gäller inte minst om man väljer takplåt eftersom det är ett material med låg vikt. Vid nybyggen innebär valet att klä taket med plåt att man kan bygga huset på ett mer kostnadseffektivt sätt eftersom det inte behöver bära lika stora vikter som ett hus med tegeltak. Hitta rätt produkt till rätt pris.


Jämför pris byggvaror. De gröna växterna på taket bidrar dessutom till en bättre miljö. Vi på JL Plåt och Tak AB lägger taktegel i form av såväl betongpannor som lertegel och emellanåt även tegelprofilerad plåt. Gröna tak kan anläggas både på låglutande och branta tak. Man brukar säga att ett nylagt tegeltak ska hålla i minst år.


Detta gäller numera även betongpannor. Installationer av vvs, el, ventilation med mera görs med fördel mellan undertaket och det färdiga bjälklaget. Plannja Combideck medger tunnare och lättare bjälklag och är utformad så att betongen griper tag i plåten och skapar en extremt stark konstruktion.

Profilerna är självbärande upp till meters spännvidd. Vi lägger tätskiktssystem för låglutande tak av märket Mataki. De har ett komplett sortiment av produkter med unika tekniska lösningar. Det mest traditionella tätskiktssystem för enlagstäckning vid nyproduktion eller renovering av exponerade tak är Mataki UnoTech. Vi producerar din plåt på endast hela arbetsdagar – gäller våra plåtprofiler BPE 1 BPD 1 Ekonomi, Elegant och Super med hämtning i Skara!


Kontakta oss för att få veta mer. Därför har vi plåtslagare, tätskiktsmontörer, skifferläggare samt tegelläggare anställda. Självklart jobbar vi även med snöskottning av tak , fasad och mark på vintern. Vår filosofi är att vi ska vara totalentreprenören inom tak och fasad där våra kunder har en motpart med kompetens inhouse. Välkommen till Takcentrum!


Papp är inte bara papp, även om det heter så. Papp har blivit synonymt med allt som är ett svart tak som inte är pannor eller plåt. Den billigaste och enklaste formen är vanlig enkel asfaltspapp på rulle som du spikar upp på taket.


Men sedan finns det olika grader på pappen, exempelvis gummidukar som du svetsar. Att lägga tak är faktiskt enklare än många tror.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg