onsdag 31 juli 2019

Svenska tjejer konverterar till islam

Under år har Termo Original haft fokus på att utveckla dom bästa tänkbara underställen. Material som passar dom skandinaviska årstiderna och det varierande klimatet. Jag är en svensk tjej på år som ska konvertera till islam. Jag är fullt medveten om allt hat och fördomar som finns mot islam.


Jag har läst på om islam i över ett år, läst Koranen flera gånger och är medveten om vad islam står för och skillnaden mellan kultur, islam och misstolkningar.

Norska tjejer skulle konvertera till islam för biljetter till idolen. Att konvertera till Islam. Vissa människor är av den uppfattningen att en övergång till Islam fordrar ett offentligt tillkännagivande inför lärda män och shaikher av hög rang. Muslimska fängelsegäng tvingar medfångar. Men för snart två år sedan konverterade hon till islam och bytte namn.


Livet har förändrats väldigt mycket sedan jag blev muslim, berättar Aisha för Nyheter24. Jag har känt mig vilsen Aisha växte upp som kristen, döptes i kyrkan och har firat traditionellt kristna, och svenska , högtider året om. Har noterat att allt fler svenska tjejer och kvinnor har börjat konvertera till islam efter att dom träffat en muslimsk man i Sverige, finns även svenska tjejer som endast söker nya muslimska män om de blivit lämnade av ett tidigare muslimskt ex Kommer detta att öka?

Vad är det som drar den svenska kvinnan till islam ? This video is unavailable. Andersson, som har meriter från det svenska F19-landslaget, uppmärksammas dock inte bara för sina prestationer på planen. Den februari i år konverterade hon till islam , något som först uppmärksammades i Upsala Nya Tidning. Andersson berättar att hon blev introducerad till religionen genom kärleken, år gammal.


I min forskning om svenska och andra europeiska kvinnor som konverterat till islam , betonar de särskilt att denna religion innebär äkta jämställdhet mellan könen. Ja, islam uppfattas som det enda alternativet för sann kvinnoemancipation. Det muslimska familjelivets främsta fördel är att det är kvinnovänligt, enligt konvertiterna. Islam är en vanlig motbild till svenskhet, det märks i diskussioner om kvinnor och jämställdhet. Och när alkohol kommer in i bilden.


Det är så normativt i Sverige, säger Anna Vestling Abdulrahman. Samt ett intyg utfärdat av en juridisk institution eller någon annan auktoritet. Varför konverterar kvinnorna till islam ? Om man frågar dem säger de att de mött Gud eller att änglar har uppenbarat sig eller något liknande.


Men frågar du mig som forskare så menar jag att konverteringen är en reaktion på dagens ambivalenta samhälle. I islam får man en fast punkt och tydliga normer, och kvinnorollen är tydlig.

Konstruerad för professionella och entusiaster som utsätter sig för svåra situationer. Antibakteriellt material som effektivt transporterar bort fukt och förhindrar dålig lukt. Här kan du köpa friluftsmat. Muggar, stekpannor, bestick m. Skotork, strumpor, mössor med mer. Islam är som sagt den religion som i hela världen ökar mest och Finland är inget undantag.


Pia Jardi har märkt att allt fler finländare konverterar till islam. Och då handlar det inte så mycket om folk som gifter sig till religionen utan om att man söker sig till islam av helt egna orsaker. Svensk Tjej konverterade till Islam. Swedish Girl Converted to Islam ( English Subtitle ). Om inte mannen konverterar till islam.


Det är otroligt att en svensk man som varit kristen hela sitt liv ska behöva bli muslim för att kunna gifta sig. Då är vi tillbaka i Mellanöstern, där myndigheterna kräver religionsbyte för äktenskap. Detta strider mot allt tal om grundläggande mänskliga rättigheter, säger han.


Jag tog på mig slöjan så gott som omedelbart efter det. Eftersom jag konverterade samtidigt som jag flyttade och började på universitetet vet jag inte hur mina vänner och min familj reagerar på det eftersom jag inte träffat dem efter det!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg