fredag 19 juli 2019

Populäraste resmålen 2015

Populäraste resmålen 2015

Ringstrasse, den cirkel­formade paradgatan som kantas av påkostade gräddbakelse­liknande byggnader som rymmer rådhus, opera och teater. Jämfört med förra årets favoriter så har städer som Köpenhamn, Paris och Beirut, minskat i populäritet. En bonus med orten är att det dessutom är smidigt att ta sig hit med tåg från Sverige om man väljer att skippa flyget.


Nu vet vi vilka resmål som är populärast i Tyskland. Det tyska turistrådet, DZT, har för fjärde året i rad gjort en stor webbundersökning bland Tysklandsresenärer som har fått klassa Tysklands 1mest populära sevärdheter. Och årets vinnare är – Europa-Park i Rust. Ibland kan oväntade saker ge intresset för ett resmål en skjuts.


En pyttenations oväntade framgångar i fotbolls-EM till exempel. Det antas ligga bakom den procentiga ökningen av intresset för resor till Island. Kanske är anledningen densamma till att intresset för golfresor har ökat med procent.


Vi kan kalla det Stenson-effekten. Lika spännande som jag tycker det är att läsa dessa listor, lika spännande tycker jag att det är att se hur det sen gick. Vilka var egentligen de länder vi åkte till mest och hur väl stämmer det överens med det som förutspåddes. Varje dag har Allt om Resor nya inspirerande reportage om härliga och spännande resmål , vackra bilder, senaste nytt inom resvärlden och massor av handfasta tips och råd för att göra din semester fulländad.


Allt om Resor har guider till de mest populära resorna till solen men också till weekendstäder och vinterdestinationer. När Momondo sammanställde statistiken från det gångna året visade det sig att flera spanska destinationer tagit sig in på listan och puttat ner favoriter som Köpenhamn och Paris. Några resmål sticker förstås ut som extra heta. Eller kanske tvärtom, om du hör till dem som helst spenderar ledigheten i stillhet på turistfria ställen. Det får vissa att glädjas, medan andra hellre beger sig till soligare orter.


Populäraste resmålen 2015

Thailan Gran Canaria och Miami toppar listorna över de mest populära resmålen för oss svenskar i vinter. Det är pålitliga solsäkra klassiker som vi gärna återvänder till. Men de resmål som ökar mest är lite mer ovanliga och äventyrsspäckade. Sydafrika har länge legat på många svenska resenärers lista över drömresmål.


Medelhavsländer populäraste resmålen i Europa Italienska regionen Veneto, där Venedig är huvudsta är det sjätte hetaste resmålet i EU, sett till antalet hotellnätter. För trots alla nya exotiska destinationer ligger medelhavsländerna stabilt i toppen över svenskarnas populäraste resmål. Intresset verkar däremot ha svalnat något för det omåttligt populära Thailan kanske till förmån för USA som bara ökar i popularitet. Resesajten Vagabond har tagit svenskens respuls och här är resultatet. Filippinernas mest populära turistdestination – en paradisö med några av världens bästa stränder.


Utmärkt resmål för dykning och kitesurfing. Resetidningar, resewebbar och resebolag gör förutsägelser om vart vi ska resa härnäst, det tillkommer ibland nya men det är flera resmål som hänger kvar i topplistan när vi svenskar reser utomlands. Big Ben, Tower Bridge, Hyde Park, Harrods och Piccadilly Circus. Vi frågade vår vinstleverantör Resia vilka resmål som är populärast just nu.


Du kan vinna alla resorna hos oss på Miljonlotteriet. Lista över de populäraste resmålen i Sverige är en lista som Tillväxtverket sammanställer varje år. Här hittar du topp 10! Den här artikeln eller det här avsnittet innehåller inaktuella uppgifter och behöver uppdateras. Men de ”okända” resmålen växer sig allt starkare.


Antalya blev årets mest populära resmål , och Zlatan-effekten ger Paris ett ordentligt uppsving. London har lockat mest.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg