torsdag 25 juli 2019

Svenska dikter ensamhet

Under år har Termo Original haft fokus på att utveckla dom bästa tänkbara underställen. Material som passar dom skandinaviska årstiderna och det varierande klimatet. Här kan du köpa friluftsmat.


Muggar, stekpannor, bestick m. Skotork, strumpor, mössor med mer. Aktivera autouppdatering av kommentar.

Lägg till din kommentar. Om du inte vill vara anonym kan du. Hoppa till navigering Hoppa till sök. Denna kategori har följande underkategorier (av totalt 2). Det är tronens underbara ensamhet , det är rikedomen, rikedomen som böjer knä.


Jag känner mig vilse, men jag vet vart jag är. På en plats jag har fastnat i och inte kan komma iväg från. Trots alla dörrar och signaler. Här finns poem sorterad efter olika teman.

Den börjar så här: Den som finge sticka från gumgnäll och köld. Men nä: man är för hämmad! Poesi är hur bra som helst för dig och din hälsa. TV gör dig dum i huvudet.


Dikter är bra för god hälsa. Tanken att allt snart är över smyger sig på, blir allt påtagligare. Detta är dödens väntrum och alla vet om det. De ståtliga gamla herrarna tiger sig igenom eftermiddagen, för deras ord har tagit slut nu när de inte får bestämma mer.


Då blir ensamheten en påminnelse om sorgen eller konflikten och om den samvaro man en gång hade, men som man förlorat. Berätta om din ensamhet och hur du upplever den – chansen är stor att du upptäcker att du inte alls är ensam, utan att flera har det som du. Ensamheten ändå störst. Bjud in dig själv till vänner. Därför ger dessa korta meningar endast läsaren en paus genom läsandet av dikten.


Utöver detta innebär ensamhet en högre risk för depression. Ett samhälle som vill förebygga dessa stora folksjukdomar behöver därför väga in ensamhet som en riskfaktor vid sidan om andra livsstilsfaktorer, som kost, motion och rökning, anser Peter Strang. Du var bara till låns fast jag visste det inte då. Jag trodde på dina ord och på oss två.


Fortfarande kan jag känna din kropp nära tätt intill men jag kan även känna smärtan fast jag inte vill.

Ibland så undrar jag vad det var som egentligen hände var det kanske bara jag som älskade och kände.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg