måndag 29 juli 2019

Populäraste resmålen i sverige

Populäraste resmålen i sverige

Boka ditt boende idag och spara pengar - Se våra erbjudanden här! Några resmål sticker förstås ut som extra heta. Här kan du kika på favoriterna och få inspiration till populära platser att besöka. Eller kanske tvärtom, om du hör till dem som helst spenderar ledigheten i stillhet på turistfria ställen. Till de mest populära turistöarna hör bland annat Sandhamn, Finnhamn, Fjärderholmarna och.


Populäraste resmålen i sverige

Sevärdheter på Gotlan sevärdheter på Ölan sevärdheter i Stockholm – det vimlar av dem. Kultur, arkitektur, skärgården. Somliga menar att det har med det rent estetiska att göra. Stockholm är ju verkligen en stad som har mycket att erbjuda också. Tiden var ju full av snygga prylar!


Andra menar att det hänger ihop med längtan efter en tid då det fanns bostäder, jobb och en gemensam framtidstro. Den här artikeln eller det här avsnittet innehåller inaktuella uppgifter och behöver uppdateras. Varje dag har Allt om Resor nya inspirerande reportage om härliga och spännande resmål , vackra bilder, senaste nytt inom resvärlden och massor av handfasta tips och råd för att göra din semester fulländad.


Allt om Resor har guider till de mest populära resorna till solen men också till weekendstäder och vinterdestinationer. För trots alla nya exotiska destinationer ligger medelhavsländerna stabilt i toppen över svenskarnas populäraste resmål. Intresset verkar däremot ha svalnat något för det omåttligt populära Thailan kanske till förmån för USA som bara ökar i popularitet. Resesajten Vagabond har tagit svenskens respuls och här är resultatet.


Utanför topplistan hamnar en av årets mest populära städer bland svenskarna. Förr åkte jag alltid till exotiska resmål , gärna Östasien och Nordamerika, men de senaste åren är det bara jobbigt p. Känns som en patetisk verklighetsflykt. Blir sommarstuga i Norrland istället. Men många svenskar verkar hellre resa utomlands än till de bästa och mest självklara resmålen i sitt eget land.


Norra delen har kalla, snöiga vintrar och du som gillar äventyr åker till Sälen, Åre eller Abisko för att åka skidor, uppleva midnattssol, norrsken och fantastisk natur. På våren och sommaren är huvudstaden Stockholm full av liv och rörelse. Inte minst på grund av att man hela tiden utvecklar resmålen med nya hotell, restauranger, strandpromenader och utflyktsmål, säger Anna Hagberg, tf. Ving, i ett pressmeddelande. Egypten, Gambia och Turkiet är de länder som klättrat mest på topplistan.


Medelhavsländer populäraste resmålen i Europa Italienska regionen Veneto, där Venedig är huvudsta är det sjätte hetaste resmålet i EU, sett till antalet hotellnätter. Skåne) Sist men inte minst på listan med svenska sevärdheter, så har vi Österlen. Ett populärt resmål på sommaren, särskilt bland stockholmare, men även från andra delar av landet. Sverige , Europa Turism:. Antal bokade resor hos SJ ligger drygt tio procent högre än förra året.


Populäraste resmålen i sverige

Enligt SJ är Stockholm det ställe dit flest åker över julhelgerna. Thailan Gran Canaria och Miami toppar listorna över de mest populära resmålen för oss svenskar i vinter. Det är pålitliga solsäkra klassiker som vi gärna återvänder till. Men de resmål som ökar mest är lite mer ovanliga och äventyrsspäckade. Sydafrika har länge legat på många svenska resenärers lista över drömresmål.


Resetidningar, resewebbar och resebolag gör förutsägelser om vart vi ska resa härnäst, det tillkommer ibland nya men det är flera resmål som hänger kvar i topplistan när vi svenskar reser utomlands. Förra sommarens dåliga väder påverkar bokningarna. I år vill man undvika de dyrare sista minuten-biljetterna när regnet strilar ner.


Turistinformation, kartor och restips om svenska resmål. Hej Här är en lista på Julens populäraste resmål för Svenskar och Thailand har med tre platser på i topp listan, dom är Phuket, Bangkok och Krabi i nämd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg