tisdag 23 juli 2019

Kubas bästa stränder

Stränder i Kuba : Se omdömen och bilder för stränder i Kuba , Karibien på TripAdvisor. Stor guide: Allt du vill veta om Kuba inför resan. Kultur, sevärdheter, spännande städer, klassiska barer, gamla bilar och långa stränder.


Men det finns fler stränder än Varadero. Nedan hittar du en kort beskrivning av Varadero och några fler stränder du kan utforska under semestern på Kuba. Cayo Largo: är en ö med glittrande vit san turkost vatten, ett rikt marint liv och sjunkna skepp som gör det till en favorit bland dykare.

Playa Ancon, som ofta kallas den bästa stranden i södra Kuba , är den största och längsta stranden i området och ståtar med klart turkos vatten bukt runt glittrande gyllene sand. Stranden kan vara den främsta attraktionskällan i området, men Playa Ancon har reserverat sin naturliga utsökthet så gott som möjligt. Kuba är äventyr till häst, fots och på cykel, Kuba är sol, strand och romdrinkar, Kuba är förvånansvärt bra mat – om du vet vart du ska gå.


Och det vet Marko T Wramén och Anna W Thorbjörnsson. Här är deras insidertips till paradisön. Förra året var Sophia Anderberg som arbetar på Resia i Halmstad på Kuba.


Vi har intervjuat Sophia och fått hennes bästa tips: Berätta om de olika möjligheterna att ta sig till Kuba och vad du tycker passar bra. Smidigaste sättet att ta sig till Kuba skulle jag nog ändå säga är med hjälp av chartern.

Hej, Jag och min sambo åker till Kuba två första veckorna i Juni. Men vi vill också hinna ta det lugnt på någon fin strand. Trinidad en av dom bästa och sk. Rankingen baseras på besökarnas betyg och kommentarer på sajten. I år är det Brasilien och Kuba som ligger i topp.


På första plats ligger stranden Baia do Sancho som ligger på den lilla ön Fernando de Noronha i Brasilien. Kuba , som sträcker sig 1mil från väst till öst, har hundratals fantastiska vita stränder , skogiga berg och slätter där det framför allt odlas sockerrör (även om turismen i dag gått om som viktigaste inkomstkälla). Temperaturen är ständigt subtropisk - medeltemperaturen i februari är grader och i augusti är den 28. Med oss har du tillgång till råd från experter och får hjälp med att göra de bästa valen.


Populära resor till Kuba. Spanska är officiellt språk på Kuba. Resesajten Tripadvisor utser varje år världens bästa stränder. Väldigt få personer pratar engelska på Kuba.


Majoriteten kan endast spanska och det är rekommenderat att lära sig ett par spanska fraser och ord innan man reser dit. I Havanna är det dock fler som kan åtminstone lite engelska. Den här rundresan lämpar sig för er som vill uppleva det bästa av västra- och centrala Kuba och avsluta med några lata dagar vid en Kubas härligaste stränder i Varadero.


Guardavalaca – en av Kubas bästa stränder Guardalavaca var tidigare en by med fokus på boskapsskötsel, men idag är den det mest populära semesterparadiset på östra Kuba. Den fantastiska vita sandstranden, omgiven av palmer och turkosblått vatten, är känd som en av Kubas bästa stränder.

Så njut av Havannas pulserande nattliv, vackra byggnader och världens bästa drinkar. Ta dig runt på ön och fascineras av hur tiden har stått stilla, lapa sol på fantastiska stränder , ät nyfångad hummer och umgås med den glada och vänliga lokalbefolkningen. Det är besökarna själva som har betygsatt och recenserat stränderna runtom i världen och det finns flera som vi definitivt skriver upp på vår lista över drömresor. Sandstränder, exklusiva rökverk och rumba. Marxistiska slagord på spanska kolonialbyggnader.


De nya relationerna med den gamla ärkefienden USA kommer snart att påverka både kultur och ekonomi.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg