måndag 15 juli 2019

Ryska ord

Lär dig här de viktigaste orden på ryska ! Här hittar du översättningar till mer än viktiga ord och uttryck från ryska till svenska. Det ryska språket är ett slaviskt språk som primärt talas i Rysslan Ukraina, Kazakstan och Kirgizistan. Ordlistan innehåller över 6ord och uttryck (svenska- ryska ) för nybörjare i alla åldrar. Utmärkt för språkkursen eller arbetsplatsen - allt du behöver för enklare samtal på ryska !

Den dubbelsidiga laminerade ordlistan. Ord som slutar på –are är dock undantagna från denna regel. Det finns en del inkonsekvenser på det här området, orsakade av sparsamhet med utrymme i boken, i det här fallet att inte sätta ut identiska böjningsuppgifter flera gånger i en artikel.


Get without the ads. Skip trial month free. Ryska Fraser för Nybörjare. Claes Danells ryska roulette.


Vår ordbok används också ofta för att göra uppslag av okända ord vid till exempel korsordslösning.

Huj betyder en kuk på ryska. D Används flitigt i det ryska språket. Tyvärr tappar alla fraser sitt humorvärde vid översättning till svenska. Gå och dra dig själv på kuken = Dra åt helvete.


Sparka kukar = göra ingenting, släppna av. Jämför inte kuk med finger! När en ny, stor rysk -finsk ordbok gavs ut för några år sedan ville det finska förlaget ovillkorligen ha med några av de viktigaste orden från det rika ryska språkets centrala ordförrå exempelvis ordet хуй (chuj – kuk). I förordet bad den ryska delen av ordboksredaktionen så mycket om ursäkt för denna skandal. I denna sektion kan du hitta ryska fraser som kan användas i en rad olika vardagssituationer.


Fraserna som har valts ut återspeglar modern, vardaglig användning av det ryska språket. Om du har några förslag på nya fraser eller om du hittar några felaktigheter, vänligen kontakta oss! Du ska veta, att Glosbe inte lagrar ord , utan snarare tanken på vad ordet betyder. Tack vare detta, genom att lägga till en ny översättning, finns massor av nya översättningar skapade!


Hjälp oss att utveckla Glosbe ordböcker och se hur din kunskap hjälper människor runt om i världen. En högt uppsatt rysk politiker beskriver USA:s uppgifter, om regimens kemiska vapen i Syrien, som lögner i samma klass som talet om Iraks massförstörelsevapen inför kriget för tio år sedan. Den ryske presidenten säger också att Snowden inte är rysk agent och inte har samarbetat med rysk säkerhetstjänst.

Det är nu inte så tydligt i ryskan. Men det ordet används bara i högtidliga sammanhang, och det är oböjligt. I vardaglig ryska faller ordet bort, liksom det gör i arabiska och hebreiska. De flesta som bor i Ryssland talar det som modersmål, och många i Centralasien, Kaukasus och Östeuropa talar det som andraspråk. Håller på med ett svenskarbete om ryska svordomar, lite allmänt bara, och undrar om någon här på fragbite vet lite om det?


Behöver verkligen hjälp då jag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg