fredag 12 juli 2019

Till min dotter skugge

Searching for Les Mini? The mini - Find your perfect used car today on Mitula. Boka Minen Hotel och spara upp till med Agoda! Jag ber om din förlåtelse, skriver han, sedan börjar en lång litania om hur han kommer för sent första gången de är bjudna till ett födelsedagskalas, om hur han blir lite för full, om hur han har en pinsam t-shirt (med något tjockisskämt) och jag blir så inspirerad att jag härmed vill bjuda på ett tal till min vuxna dotter.


Sedan blir det rejäl åka av om det illa luggna ligget som blev lagd unge, närmare bestämt Stella, som som nyfödd liknade en för tidigt född men ändå fet gorilla, eller en inuit med skägg över hela kroppen. Linda Skugge , Aftonbladet”En träffsäker bok med tydligt feministisk inriktning.

Till min dotter är obligatorisk läsning för alla. Och den är så jäkla bra. Föränderlig är vår värld våra liv jag önskar dig icke stiltje och enbart frid.


Min dotter du är ett lejon som jag önskar livets urkraft och mod. Om Caitlin Moran bodde i Skithåla, Sverige skulle hon heta Malin Wollin. De är av samma skrot och korn och jag föredrar Malin Wollin. Om att formas och att vägra formas.


Malin Wollin har skrivit en intelligent berättelse som berör, som får dig att skratta men som ibland också är ett knytnävsslag i magen. Själv stannar jag hemma och jobbar, och försöker fakturera så mycket jag kan.

Ja, vägen till framgång har kantats av hårt arbete. Linda Skugge har heller aldrig förstått sig på det där med att vara strategisk och att hänga med rätt folk. Stora journalistpriset i klassen Årets förnyare. Skugges åttonde bok Ett tal till min systers bröllop vilken också blev hennes debut som romanförfattare och innehåller inskjutna sekvenser ur författaren Sylvia Plaths liv.


När min dotter till sist plötsligt kom tillbaka berättade hon att hon ”bara skulle bara gå och gunga” på lekplatsen som låg omkring hundra meter därifrån. Mod att vara och förändras efter ditt tycke, inte bara leva för ett enda konststycke. Hon hade smitit in utan inträde.


Under den bråkdelen av sekund då jag vände bort blicken. Sedan satte vi oss på en parkbänk och jag började läsa högt ur en Kittybok för. Ingen regelrätt självbiografi utan allt är förpackat i skönlitteratur.


Handlingen fokuserar kring Stellas uppväxt på 90-talet (igenkänningen!) blandat med nutiden när hennes dotter är tolv och ska börja ge sig ut i världen som tjej med allt vad det innebär. Skickas inom 2-vardagar. Boken har st läsarrecensioner. Linda Skugge : När barnen flyttar hemifrån är det som att bli dumpad av sitt livs största kärlek.


För ett år sedan började jag och min äldsta dotter planera hennes student, och då. Det är roligt sagt, det kan jag relatera till , jag ska ta med det i min skrivarkurs, säger Linda Skugge. Hon skriver för vuxna, för barn, för radio, för teater, kultursidor och veckotidningar. Linda Skugge hoppar mellan de parallella processerna och målgrupperna som en ämneslärare på högstadiet.


Precis som din dotter är en gåva som du har tagit emot i tacksamhet och på bästa sätt försökt ta ansvar för, är äktenskapet en relation som i sig är en gåva, i förälskelsen, men som på sikt kräver vård och omsorg.

Avslutningsvis önskar du brudparet lycka till , lovar att finnas där för dem om du behöver dem samt utlyser en.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg