tisdag 9 juli 2019

Lära sig kommunicera i ett förhållande

Det är även viktigt att lära sig att kommunicera vid rätt tillfälle eftersom vi ibland säger saker vid fel tidpunkt, vilket gör att interaktionen med den andra försämras. Problem uppstår även när kommunikationen i ett förhållande består av en vana att försöka gissa sig till vad den andra tänker eller känner eftersom vi ofta har fel i dessa antaganden. Att lära sig kommunicera i ett förhållande handlar mycket om sådant vi redan kan. Prata och lyssna till exempel.


Men ni måste också VÅGA! Lär dig relationens byggstenar.

Det finns många faktorer som påverkar en relation. En relation blir aldrig starkare än sin svagaste länk, säger hon. Män från Mars och Kvinnor från Venus, kan det vara så att vi måste lära oss varandras primära kärleksspråk, om vi skall kunna kommunicera med varandra med på ett effektivt sätt!


Eftersom alla inte vet var kärlek är, men alla vill ha det så kan man ju fråga sig hur man ska göra det? I alla artiklar och här på FL så säger alla att man måste kommunicera med varandra i ett förhållande. Man får aldrig några tips osv hur man ska göra.


För att kommunikationen ska bli hälsosam måste ni lära er att uttrycka vad ni behöver. Hur kommunicerar ni andra med era partners?

Så, kommunikation är nyckeln, men vad vi verkligen menar är effektiv kommunikation är viktig. Många problem i relationer beror på att vi inte kommunicerar tillräckligt med varandra – det vill säga kan berätta och lyssna på varandra hur våra behov, förväntningar och önskningar ser ut. Och det krävs att båda kan uttrycka sig och ta emot den andra för att kommunikationen ska funka. Annars är det troligare att du kan förstå honom genom hans handlingar än genom hans ord.


Råd: Fundera på om du har en partner som är mer för att agera än för att prata. Vad kan du i så fall göra för att närma dig din partners sätt att kommunicera ? Känn inte efter, agera! Om ett par bråkar hela tiden, i synnerhet om våld är inblandat på något sätt, brukar psykoterapeuten Tina B. Tessina rekommendera att parterna flyttar isär: ”Paret måste lära sig att sluta upp med allt drama och ömsesidig smutskastning och börja kommunicera på ett hälsosamt sätt. Anledningen till att jag undrar är att jag är i ett halv-nytt förhållande (inte nyförälskade längre) och det känns som att vi kört fast.


Det känns som att det saknas något. Det enda jag kan komma på är att jag tycker vi pratar för lite allvar. Jag kommer från ett långt förhållande (år) där vi var bästa vänner. Lär känna dig själv bättre.


Många tror att de känner sig själva när de i själva verket inte gör det. Det här kan man lätt märka när man är i ett förhållande och inte vet hur man får tillbaka elden. Har några tidigare sexuella förhållanden satt spår i mig?

Hur ska personer med medfödd dövblindhet kunna få förståelse för vad ett hus är? Hur ska de kunna förstå vad kommunikation och språk innebär om de aldrig upplevt hur andra kommunice-rar ? Förhållanden utsätts hela tiden för förändringar och kommer aldrig vara desamma som de var i förälskelsestadiet. I perioder av livet kan man inte alltid göra vad man vill. För att kunna kommunicera ordentligt och undvika ett problem krävs att man lär sig att kommunicera vid rätt tidpunkt.


Gå på kurs för att lära sig prata med sin partner. Man måste vara rak och öppen med vad man vill. Vi är åtta par som vill bli bättre på att prata.


Denne saknar ofta mod att kommunicera sina behov och tid till att lära känna sin partner bättre, för att återfå kontakt med sin partner Det är inte ett bra tecken. Om vi inte lär oss att kommunicera , är förbindelsen bunden att misslyckas. Det är en grundläggande pelare för att parförhållandet fungerar korrekt, så vi kan inte försumma.


Det räcker inte att man tycker om varandra, det är vad man gör och hur man beter sig som avgör hur ni trivs i förhållandet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg