torsdag 25 maj 2017

Livskris 50 år

Alla människor har sina livskriser. De hör till allas vår psykologi. Kris innebär att den gamla kartan inte fungerar längre och att någon ny inte förefaller finnas i sikte. Du kan inte gå tillbaka till det gamla och ser ingen framtid.


Jo jag håller med dig. Män och deras kris är något i sitt slag.

Men tyvärr är det ju så (behöver ju inte vara så i ditt fall) att det ofta finns en tredje part inblanda ofta mycket yngre också. Så var det för mig som för många andra. Detta erkänns ofta inte utav partnern förrän man kommer med hela bevis.


Den sista av de tre stora passagerna är mer en andlig kris eller initiering när den mogna mannen och kvinnan försöker finna sitt uttryck i världen. Det är då mannen eller kvinnan har förmågan att ta sin fysiska livserfarenhet, det som man har lärt sig genom sina relationer, och omvandla det till visdom. Det man kallar för Trettioårskrisen kan drabba folk från och upp till några år över trettio.


Sen om folk inte vill kännas vid sina kriser är ju upp till dem, men ofta är sådant uppenbart för dem som står vid sidan av. Skiljas – en livskris med många faser Barbro Lennéer Axelson har skrivit boken ”Förluster” om bland annat skilsmässor. Klicka framåt för mer fakta i ämnet.

Man är aldrig för gammal för att bli yngre. Vid femtio är det dags att ge sig hän – innan allt annat ger sig av. Når man är gammal knarrar det i kroppen på en och knäna knakar och tänderna ramlar ut. Det är inte kul att känna att åren bara går utan att du prickar av dina drömmar och mål i den takt du vill (eller kanske inte alls?) och aldrig kommer framåt.


Det här är en vanlig känsla men är den ihållande så kan det bero på att du befinner dig mitt i en livskris. En person som gillar att reflektera. För år sedan dundrade jag in i väggen.


Det tog mig ett par år att bli helt återställd. Sedan år jobbar jag heltid och lever ett normalt liv (vad nu det innebär). Jag skapade den här bloggen av två anledningar. Den ena är att påminna mig själv om och lära mig mer om vad som är viktigt.


En livskris kan, utöver detta, utlösas av naturliga men svåra händelser som drabbar oss. Det kan vara en skilsmässa, att förlora jobbet eller att hamna i en konflikt som får följder för våra relationer, och mycket annat. Hur ska jag förstå det? Hakan lägger sig i veck magen tjocknar utav späck Huvudet förlorar hår du har blivit år ! Vad ska jag göra med mitt. Nu du fyller år med nolla vilken siffra före har vi glömt att kolla Din vitalitet ger oss ingen ledning vi ger upp, den siffran saknar mening.


Tappat hår Toupé och krycka Snart din lycka. Det är således MIKAEL RICKFORS, DAN HYLANDER, LAGAYLIA, PY BÄCKMAN, MATS RONANDER, CONNY BLOOM, JANNE ÅSTRÖM och CLAS YNGSTRÖM som medverkar på inspelningen, som producerats av Dan Hylander.

T-shirts på Spreadshirt Unika motiv dagars returrätt Beställ År -T-shirts online nu! Röd skylt med texten Varning! Roligt att fästa på skåpet, väggen, dörren eller annan lämplig plats. Se även övriga skyltar med roliga texter. Det är efter år som livet börjar, i alla fall det lyckliga livet.


Det säger åtminstone vetenskapen. Den yngre talaren utgår, i sin hyllning till femtioåringen, från teorin om att livet är som ett U. Det är bra i början och i slutet, men eländigt däremellan. Jubilaren har som femtioåring genomlidit denna period och överlevt. Den som inte ser det allvarliga i att fylla år , har ingen humor. Att vara år ung, är ibland avsevärt muntrare och hoppfullare än att vara år gammal.


Det var en gosse som sin spegelbild beundra och tänkte till och började undra. Det bästa med att vara över är, att vi gjorde alla våra dumheter innan internet slog igenom. Han fyllde då ca trettiotvå men i verkligheten var det halvt hundra. De här årstalen och flera andra tal finner du här – års tal.


Få förslag på mängder av års presenter! Här är den som tillägnas -åringar och den får gärna citeras om mitt namn finns med som författare. Grattis på -årsdagen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg