torsdag 18 maj 2017

Ägglossning efter abort

Från kr - Alltid Fri Frakt. Diskret frakt av Ägglossningstest! Tester avsedda för hemmabruk. Nu undrar jag hur det var för er som har genomgått en medicinsk abort. Hur länge blödde ni efteråt?


När kom kroppen igång igen.

Undanber mig en massa påhopp hur jag kan vilja skaffa barn direkt efter en abort mm. Det är viktigt att kontrollera att aborten lyckats och att graviditeten inte fortsätter, detta görs genom att ta ett graviditetstest ungefär fyra veckor efter aborten. Efter en abort kan du leva som vanligt, men det kan vara skönt att vila någon dag.


De första dagarna kan du ha litet ont, ungefär som mensvärk. Veckorna efter aborten är det vanligt att blöda ungefär som en mens eller kanske lite mer. Hcg måste gå ner under för att kroppen ska fatta att äl ska komma. Har någon här erfarenhet av att dedt vid ägglossning efter ett missfall gör mer ont?


Jag har testat med ÄL-stickor, och vet att jag har ägglossning nu i det närmaste, och jag har fruktansvärt ont i äggstockarna.

Det har jag aldrig haft innan, och detta är ju min första ägglossning efter mitt missfall för tre veckor sedan. Att genomgå en abort är olika för alla, både psykiskt och fysiskt. Vissa får ont, andra inte. Rutinerna kring aborter kan också skilja sig åt mellan olika mottagningar runtom i landet, men förhoppningsvis kan den här artikeln ge dig ett hum om vad som händer med kroppen efter en abort. I morgon har det gått fem veckor sen mitt missfall.


Slutade blöda efter en vecka, men har inte sett till någon ägglossning än. Har tagit några stickor, men framför allt har jag inte sett några tecken på flytningar eller ont i ryggen som jag brukar kunna få. Abort som utförs under säkra former utgör ingen medicinsk risk för kvinnan.


Det är ovanligt med allvarliga komplikationer efter en abort eftersom de flesta aborter görs tidigt i graviditeten. Risken för att få besvär efter en abort ökar ju senare i graviditeten den görs. Därför bör preventivmedel påbörjas snarast eller absolut senast inom en vecka.


Vid senare start bör back-up barriärmetod (kondom eller pessar) användas. Blödningen efteråt är mer sparsam än den efter medicinsk abort och pågår i ungefär två veckor. Oavsett anledning till aborten eller aktuell behandlingsmetod kan valet att avbryta graviditeten orsaka mycket känslor av olika slag hos vissa kvinnor.


Ibland dyker känslorna upp efter lång ti ibland i direkt anslutning till aborten. I normala, menstruationscykler och ägglossning bör återupptas om en vecka eller två. Men när man börjar ägglossa efter att ha haft missfall, beror det helt på halten HCG (human chorionic gonadotropin) i kroppen.


GCH är ett hormon som produceras av det utvecklande embryot under graviditeten.

Precis före ägglossningen blir livmoderhalsen mjukare, som att röra på dina läppar, men efter ägglossningen kommer den att bli hårdare, mer som att röra på nässpetsen. Läs även oÄgglossningstest. Tips: Med ägglossningstest kan du lättare ta reda på när du har ägglossning. Köp prisvärda och pålitliga test på Testlagret. Samtliga hormonella metoder bör påbörjas direkt efter kirurgisk abort.


P-stav kan sättas in vid operationen. Observera att ägglossningen kan komma redan 8-dagar efter aborten , det är därför viktigt att du skyddar dig. Stöd i samband med abort.


I samband med att du beslutar dig för att göra en abort eller har gjort en abort , uppstår ibland tankar och funderingar. Det kan vara till hjälp att få prata med en kurator som kan ge råd och stöd. Det skedde ju som du skrev efter du blött klart och uppenbarligen när du kände dig redo att ta det steget igen. Jag ställer mig dock funderande till att du inte med större säkerhet låter bli att sätta dig i en sådan situation igen (eftersom det är så himla jobbigt och hemskt) om det nu var en abort och inte för att avsluta ett ma. Det är vanligt med en mindre blödning några dagar efter ägglossning , ÄL.


Ofta beror det på hormonförändringarna i samband med ägglosningen. Att blöda mellan ÄL och mens kallas spotting. Ibaland är det så att upplevelsen av ÄL inte överrensstämmer med när den faktiskt äger rum.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg