fredag 19 maj 2017

Köpa aktiebolag utan aktiekapital

Alla uppgifter i aktiebolaget anpassas efter dina önskemål. Beställ enkelt online! Tryggt och snabbt med Bankid.


Hur får jag använda bolagets aktiekapital ? Du kan använda aktiekapitalet i företagets verksamhet, men du måste se upp om du köper sådant som inte räknas som en tillgång i bolaget. Du som är på väg att starta aktiebolag kan lätt hamna i en situation där du inte har tillräckligt med intäkter för att täcka upp för förlusterna.

England så är kravet på aktiekapital endast pund. Något som Margaret Thatcher bestämde nån gång under 80-talet har jag för mig för att öka företagsamheten. Sedan så får detta bolag en filial till det engelska moderbolaget som fungerar precis ett svenskt aktiebolag och går under svensk lagstifning.


Dessa pengar står för aktierna i företaget och sätts in på ett speciellt konto. Om man har en dyr maskin man måste köpa för att verksamheten ska komma igång så kan man istället för pengar använda denna som apportegendom. Alternativt så kan man köpa ett billigt vilande aktiebolag som har bra värden.


När man köper ett aktiebolag som driver en verksamhet kan man snabbt ta över det. Köpa aktiebolag med verksamhet. Man kan också direkt fortsätta driva företaget, utan att behöva lägga tid på registreringen av företaget, bygga upp verksamheten och en.

Bolagen bedriver ingen verksamhet hos ombudet utan är till för att slippa väntetid hos Bolagsverket och för att kunna starta verksamhet i ett aktiebolag på dagen. Följ våra enkla steg och signera med e-legitimation så har du ditt bolag inom timmar. Köp ett lagerbolag utan aktiekapital för ca. Under första året bygger du upp bolagets kapital så det täcker aktiekapitalet (t.ex. 5kr).


Tänk på att är det så att du är personligt juridiskt ansvarig för bolaget så när inte aktiekapitalet är komplett. Man kan dock starta aktiebolag utan pengar och istället använda sig av apportegendom. Utan att kontrollera upp det är min uppfattning den att det egna kapitalet kan endast lyftas ut vid aktieutdelning eller vid likvidation.


Du kan naturligtvis låna pengar till bolaget, men fortfarande behöver du 100k för att få bolagspappren. Du kan köpa skalbolag, men den enda fördelen är inbesparad tid. Då kan du starta ett så kallat ”SUF-bolag” och bara betala dryga tusenlappen i aktiekapital och ändå få något som i princip funkar som ett svenskt AB. Banken ordnar bankintyg och annat du som företagare behöver. Din bank ordnar de banktjänster du som företagare behöver.


De ska också ta fram ett bankintyg på svenska som du ska skicka till Bolagsverket. Om det är bästa lösningen att köpa ett färdigt lagerbolag eller starta aktiebolag själv beror bland annat på hur snabbt du vill komma igång och arbeta med din verksamhet. När du köper att lagerbolag slipper du all registrering och administration som hänger ihop med uppstarten av ett aktiebolag. När ni på kort tid behöver starta upp er verksamhet rekommenderar vi våra fantastiska historikbolag.


Fördelen med att köpa ett aktiebolag som redan är registrerat är att ni utan krångel kan dra igång er nya verksamhet. Ni får omgående en generalfullmakt som intygar att ni företräder bolaget.

Ange tre olika alternativ för att vara säker på att namnet godtas. Kom ihåg att bolagsnamnet måste innehålla ” aktiebolag ”, ” aktiebolaget ” eller ”AB”. Bolagets verksamhet Beskriv vilken verksamhet företaget ska bedriva. Framtida intäkterna i aktiebolaget är helt beroende av min digitala plattform som aktiebolaget ” köper ” av min enskilda firma.


Jag har läst i boken ”Byte från enskild firma till aktiebolag ” att överlåtelsen kan ske utan skatteeffekter i den enskilda firman om villkoren för underprisöverlåtelse uppfylls. En försäljning av aktier innebär inte att själva aktiebolaget avvecklas utan är en fråga mellan säljare och köpare. Det är alltså inte något som ska beslutas av bolagsstämman eller styrelsen.


Men säljaren och köparen måste ta hänsyn till bestämmelserna i bolagsordningen och i ett eventuellt aktieägaravtal.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg