fredag 26 maj 2017

Bokcirkel tips 2017

Att vara med i en bokcirkel blir mer och mer populärt och är ett roligt, och ibland lite utmanade, sätt att läsa böcker. Här har vi samlat våra bästa tips på böcker som passar bra att läsa och diskutera kring i bokcirkeln. Här är några tips som kan vara nyttiga att läsa innan ni sätter igång – oavsett om bokcirkeln finns på nätet eller om ni träffas IRL (”In real life”). Känner du att du saknar någon att prata och diskutera det du precis har läst? Tycker du om att umgås med andra människor som också älskar att läsa?


Då är en bokcirkel något för dig.

Det är varken svårt eller komplicerat att starta en bokcirkel , och denna guide kan ge dig den inspiration du behöver för att komma igång. Starta bokcirkel - tips Här hittar du tips till dig som vill starta bokcirkel. Letar du efter tips på böcker att läsa i en bokcirkel rekommenderar vi vår inspirationssida. Hon fick idén om en bokcirkel och undersökte intresset för det hos några av de andra mammorna som befann sig i samma period av livet som henne själv.


Det visade sig att fler än jag gärna ville läsa mer och dessutom få möjlighet att diskutera det de läst, berättar Joanna. Snabbt och lätt bestämde vi oss att starta en bokcirkel. Tyska tips Mitt namn är Nina Katarina Karlsson och jag arbetar som litteraturutvecklare på Kultur i Hallan och som skönlitterär översättare och redaktör. Jag ska gästblogga här den närmaste veckan.


Nu är det så att jag ju faktiskt är med i en bokcirkel på jobbet, och det är betydligt svårare än man tror att välja böcker till en bokcirkel.

Alla tre är överens om att Zach, med sitt generösa och jordnära sätt, var den oersättliga, den som de inte hade råd att förlora. Boktipset är platsen för dig som älskar att läsa, recensera och tycka till om böcker. Men istället för att de.


Du får personliga boktips baserade på vad du har läst och gillar, kan enkelt hålla koll på vad du vill läsa och dela med dig av dina tips. Du kan också följa medlemmar som matchar din boksmak och få tips utifrån deras listor, betyg och recensioner. Hon säger att det är en kravlös bokcirkel , de behöv­er inte ens köpa böckerna eftersom de läser olika titlar. Vi har inte krånglat till det. Det blir mer lättsamt, tillägger Cicki Lindhe, också hon undersköterska.


Varje bokcirkelkasse rymmer sex stycken pocketböcker, tips på frågeställningar att diskutera och en loggbok. I loggboken kan ni föra in era intryck av boken, något som även kan vara intressant läsning för nästa bokcirkel som lånar samma kasse. Lånetiden för en bokcirkelkasse är sex veckor.


Vi träffas tio tisdagar under hösten kl 9. Sorry, your browser doesn't seem to support frames! Bokcirkel med fokus på livsfrågor. Ritorno, Odengatan 8 Stockholm. Vald bok denna gång är Walter Jon Williams: The Praxis. Författaren är hedersgäst på sf-världskongressen Worldcon i Helsingfors.


Det kan vara lite svårt att hitta bra människor att starta en cirkel med. Bra tips kan vara att delta i Bokhoras aktiviteter, som bokbyten eller bokkollon, men om ni är otåliga föreslår jag att ni skriver vem ni är, i vilken stad ni bor i samt förslagsvis er e-postadress bland kommentarerna, så kanske ni hittar er själsfrände där.

Samtalet i en bokcirkel kan se ut hur som helst – prova er fram för att hitta en form som passar just er! Jag har noterat den här boken, men den har inte stått högt upp på min läslista. I och med att den valdes till ny bok i vår bokcirkel på jobbet så blev det dags att läsa den.


Jag läser ofta spänningsromaner och gillar det mesta, men just sådana som har ekonomiska och politiska detaljer med brukar inte riktigt kunna fånga mitt intresse.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg