torsdag 11 maj 2017

Hur vet man om man har asperger

Storsäljande silverschampo här. Ger kraftig, långvarig stadga. Discover Man With A Man. En oberoende tjänst som hjälper dig jämföra produkter, priser och återförsäljare online. Om man inte känner igen sig bör man fråga tills man förstår hur de har tänkt, för man har rätt att få en förklaring som är begriplig.


Teamet är i sina yrkesroller skyldiga att göra sin bedömning, även om den som utreds inte håller med om vad de har kommit fram till. I tonåren kan det till exempel kännas jobbigt att få veta att man har en funktionsskillna eftersom det är vanligt att man vill vara som alla andra. Vet inte så mycket om asperger och jag vet inte om jag har det eller inte. Jag är tjej och har hört att killars och tjejers symptom skiljer sig från varandra.


Tydligen ska det inte vara lika märkbart på tjejer som på killar. Har läst på en del om asperger , saker som jag hittat på internet och har även gjort. Många som har asperger brukar få veta det i grundskolan, eftersom det är just i skolan som det brukar bli tydligt.


Hur vet man om man har asperger

För att veta om du har asperger får du gå igenom en utredning. Du får träffa bland annat en läkare och en psykolog som frågar dig en massa saker om hur du upplever olika situationer. Samtidigt som jag vet att jag har problem så vet jag inte vad problemen är. Vad är det egentligen som räknas in under alla dom där kriterierna. Vilka frågor ska man fråga sig för att få en uppfattning om hurvida man har asperger eller ej?


Har ni några mer konkreta exempel än Har du svårt att förstå kroppsspråk? Aspergers syndrom beror inte på att man har haft problem hemma när man har växt upp. Man kan också vända sig direkt till oss om man har så stora problem att vardagen inte alls fungerar.


Det är något man föds med. Testa dig för Asperger syndrom eller om du har autistiska drag. Man vet att genom tidig utredning och diagnos, samt adekvata och tidigt insatta stödåtgärder som inbegriper barnets omgivning kan man gynna en utveckling som leder till självständighet i vuxenlivet.


Den kan användas som bruksanvisning till hur min man fungerar och hans självinsikt har ökat genom den struktur som diagnosen bjuder. Däremot är det högst väsentligt att diagnosen aldrig får vara en ursäkt för att bete sig illa i ett förhållande. Många med Asperger upplever tonårstiden som rörig och jobbig, där man ständigt utsätts för krav som överskrider ens förmåga. De vet inte alltid hur man gör.


Hur vet man om man har asperger

Att ständigt känna att man misslyckas är skadligt för alla, oavsett om man har en diagnos eller inte. Om man har en tillvaro som ser ut så behöver man få hjälp av en förstående omgivning. Ta reda på hur din närstående kommunicerar bäst.


Många tror också att asperger innebär man är osocial och inte kan känna empati. Hon har träffat många som har asperger , och säger att alla inte är lika tacksamma som hon var över att få diagnos. Hur vet man om sitt barn har Asperger , ADD och Tourette? I början förstod vi inte hur vi skulle hantera dessa barn, och jag har gjort alla misstag man kan göra, säger hon.


Hjärnan är i och för sig alltid upptagen med att tänka på olika saker men ibland upplever den situationer som förtjänar några extra hjärnminuter. Men än en gång, det är viktigt att vara medveten om att det inte behöver röra sig om autism bara för att ett barn uppvisar tecken som kan tyda på det. För att kunna avgöra om ett barn har autism måste man ta hänsyn till barnets övriga utveckling.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg