måndag 22 maj 2017

Gränga tak

Ledande tillverkare av Tak. Se Plannjas produkter här. Läs om Plannjas Taksäkerhet här! Sök smidigt på vår hemsida. Hitta närmaste återförsäljare här! Kulörprogram med RAL- och NCS.


Ladda ner kulörprogram här. Bygghandel, Plåtslageri, Husfabrik. En oberoende tjänst som hjälper dig jämföra produkter, priser och återförsäljare online. Jag har dock en fråga som jag inte hittade svar på. Jag bor i ett flerbostadshus där man använt prefabricerade betongelement.


Jag håller på att renovera hallen i min lägenhet och där är grängat tak i hela lägenheten. Garderoben har måtten ca 60x120cm och då har jag alltså en kal fläck med ren betong i taket där den stått. Mycket viktigt, det här gäller INTE när man målar ett spänt papptak! Det här gäller när man målar om ett slätt tak som varit målat förut t. En metod som främst används i tak på nyproduktion, en snabb och relativt billig lösning. Taket ska målas ändå, så.


Grängning utförs med spackelspruta och att man med cirkelrörelser applicerar spacklet i taket för att få en yta med fin struktur på. Spackelbazooka Bazooka är ett kombiverktyg där man applicerar både spackel och pappersremsa samtidigt i. Nästan alla som någon gång har försökt laga en skada i ett putsat tak måste erkänna att det inte alltid gick som det skulle för putsen ville inte sitta kvar. Så snart putsen hade tryckts fast ordentligt med sleven, så släppte den och landade på golvet eller på den olycklige reparatören med ett plask.


Ett sprutspackel speciellt avsett för ett effektivt arbetssätt på i stort sett alla ytor vid en nybyggnation. Vid grängning av tak , skall pistolen hållas på långt avstånd från taket , samt föras med snabba sprutslag över ytan. Fördelaktigt är att först gränga något i hörn och kanter, innan ytan i övrigt grängas. Renlighet ”El-myggan” ger möjlighet till en ren och trivsam arbetsmiljö, dammfri sprutning och låg ljudnivå.


Jag tycker att taket ser grängat ut. Sedan tycker jag att du ska kontakta din lokala färghandlare för att se om dom kan komma ut och kolla på taket. Det är ju väldigt svårt att avgöra 1 på bilderna om taket är grängat. Ett tak är ett byggnadselement som utgör den övre begränsningen av en byggnad (se yttertak) ett rums övre avgränsning (se innertak).


Gränsen mellan vägg och tak kan vara flytande. Professional Sprutspackel är ett spackel avsett för tak och väggytor inomhus. Användes för sprutning, slätning och grängning av tak. Generell byggplatsmålning Målningsbehandlingar betecknas med sjusiffrig nummerbeteckning för nymål-ning och med åttasiffrig nummerbeteckning för ommålning. Skarvspackling med rullspackel – tutorial för yrkesmålare Alcro Färg.


Gränga tak

Måla tak - så gör du - Duration: 1:52. Jotun Sverige 10views. Scotte GT ingår i Beckers våtrumssystem som uppfyller måleribranschens standard för våtut-rymmen klass VA (vattenavvisande). Scotte GT är genom sin mycket goda vidhäft-ning till tidigare målade ytor, särskilt lämpad för reparationsmålning.


Colorpro målade väggar, tak och snickerier i våran nya lägenhet innan vi flyttade in. Trots en tight tidsplan så höll Colorpro deadline och vi var mycket glada att kunna flytta in som planerat. Spackla fast listen genom att dra spackeln över den med jämnt tryck i 45° vinkel. Ta bort överskottet av spackelmassa med spackeln (eller en fuktig svamp) och se till att inga luftbubblor blir kvar under papperet.


Gränga tak

Låt torka – se torktabell för repektive spackel. Hur tror du att du får den där knottriga strukturen i taket som det är i de flesta lägenheter? Men visst rodda du bredspacklingar o gränga taken i en lägenhet där det enbart är betong på vägg och tak.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg