måndag 15 maj 2017

Byta kön från man till kvinna

Vid behandling från kvinna till man ges det manliga könshormonet testosteron. Hormonbehandlingen är livslång för båda könen. I fas erbjuds patienten kirurgisk korrigering. Ofta lyckas själva könsbytet väl när vi byter från man till kvinna. De flesta nya kvinnor får hjälp av logoped med att tala ljusare.


Räcker det inte kan man spänna stämbanden.

Har man ett stort adamsäpple på halsen kan det. Telefonsamtaletblev starten på Eva Lies berättelse om Janna och hennes väg från man till kvinna. En berättelse om tonåringen som växte upp i lilla Vamsta utanför Uppsala och som 18-åring flyttade till Stockholm, och samtidigt en berättelse om identitet, viljan att få vara sig själv - och längtan efter kärlek. I Sverige kan man i dag inte ha något annat juridiskt kön än antingen man eller kvinna.


På flera håll i världen finns det andra juridiska kön än man och kvinna. Hur det går till att ändra juridiskt kön är också olika i olika länder. Transgender Europe, TGEU, brukar ha uppdaterade uppgifter om hur det ser i de olika länderna i Europa.


Tack för informationen. Dock så tänkte jag liksom på om en kille på meter eller 190cm vill byta kön så kanske det ser lite konstigt ut om man är så lång och är kvinna ?

Så ja, kan man på något sätt göra sig kortare? Tidigare fanns det i många länder ett krav att individer som ville byta kön från man till kvinna skulle operera bort sina testiklar. Så är det inte längre.


I vissa länder har man numera inte ens något krav på utredning för att få byta kön. Då kan man alltså börja tävla som kvinna direkt. I den här videon ser vi en person som valt att byta kön från man till kvinna. Personen som kallar sig för iiGethii började sin förändring i 20-årsåldern och plåtade sig själv under en treårsperiod. Här ser vi alltså vad hormoner och ansiktsoperationer kan göra.


Vanessa López tog steget från man till kvinna , krävdes sterilisering. Varje år byter runt svenskar kön och att byta kön är ett stort ingrepp, inte minst mentalt. De kräver i sin tur ett läkarutlåtande från en psykiater som utrett och diagnostiserat personen som transsexuell.


Om jag var tjej och ville byta kön , eller skaffa kuk, skulle jag förstora klittan naturligt istället. Suga, pumpa, stretcha, träna. Har sett effektiviteten på tjejer med olika rutiner med egna ögon. Då riskerar man inte att nerver klipps av (=minskar känsel) eller det blir erigeringsproblem. Att byta juridiskt kön innebär inte att man opererar könet , utan att man byter personnummer.


Det går alldeles utmärkt! Vid födseln blir alla barn i Sverige registrerade antingen som kvinnor eller män , vilket syns i den näst sista siffran i personnumret som är jämn för kvinnor och ojämn för män.

Var medveten om att det juridiska könet inte alltid stämmer överens med hur en person uppfattas av andra eller hur personer identifierar sig. En person som lever som och av andra läses som man kan ha det juridiska könet kvinna och vice versa. Oftast är den viktigaste och mest relevanta betydelsen av begreppet kön könsidentiteten.


Patricia Östman är inte bara kristen och homosexuell, hon är också en kvinna som känner sig som en man inuti och som drömmer om att byta kön en dag. Icas Carl Farberger korrigerar sitt kön - från man till kvinna , vd för Ica Försäkring: Jag kände att jag var tvungen att leva mitt liv som den jag. Jag har vandrat hela livet. När jag skulle flytta till Sandviken sa folk: ”Nej, gör det inte, man kan inte leva som du i Sandviken, i ett brukssamhälle går det inte att bryta normer.


Men uppenbarligen har det gått, fast det inte varit superenkelt alltid. Nu lever hon i ett särboförhållande med en kvinna i Umeå. Man kan nog aldrig riktigt bota psykisk ohälsa, oavsett vad det beror på.


Men stöd hjälper en hel del, och har man inte tillräckligt med stöd både före och efter ingreppet så blir det svårt. De två vanligaste skälen för personnummerbyte är att man fått felaktig födelsedag eller kön registrerat i samband med födelsen, eller att man som invandrare fått felaktig födelsedag registrerad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg