onsdag 24 maj 2017

Lösningsfokuserad terapi utbildning

Legitimerade behandlare över hela sverige. Hitta en samtalskontakt som passar dig. Maila eller ring och boka in en samtalstid! Vad är en psykoterapeut?


Svenska föreningen för lösningsfokuserad korttids terapi är tänkt att fungera som ett svenskt forum för möten, samverkan, och utveckling mellan människor intresserade av lösningsfokus i olika sammanhang och en tydlig samverkanspart, en remissinstans i aktuella frågeställningar som berör lösningsfokuserad praxis i olika sammanhang.

Från en bas som inkluderade influenser från terapeuter som Milton Erickson och John Weaklan och teoretiker som Gregory Bateson och filosofer som Ludwig Wittgenstein växte den lösningsfokuserade terapin fram. Som terapiform spreds lösningsfokus över världen och fick starka fästen i norra Europa, inte minst i Sverige och Finland. SIKT är ett företag som sysslar med psykoterapi, utbildning och handledning inom området lösningsfokuserad korttidsterapi. Organisationer och företag använder oss för företagsutveckling och coaching. Via SFLK har du möjlighet att skriva in dig på vår förteckning över lösningsfokuserade handledare, utbildare, terapeuter, coacher eller organisationskonsulter.


Du kan självfallet finnas under mer än en av dessa rubriker. Kravet är naturligtvis.

Vi håller en grundkurs i lösningsfokuserad metod dagar, gärna kombinerat med handledning och någon eller några uppföljningsdagar utbildning när ni kommit igång ordentligt. Fördjupande utbildningar i lösningsfokuserad metod som en del i verksamhets utvecklingen. Arbetsformerna är konkreta, praktiska övningar för att träna användning av ett lösningsfokuserat förhållnings- och arbetssätt varvat med korta teoripass. Våra utbildningar har nuförtiden en mycket stark lösningsfokuserad inriktning.


Utbildningen omfattar två dagar men ka skräddarsys efter behov. Mycket kort om lösningsfokuserad samtalsmetodik. Det är en utpräglat ”lyssnande” metod och varje fråga i samtalet bygger på föregående svar. Fokus ligger på framtiden istället för på dåtiden. Det är bra, eftersom det ger mig utrymme att ödmjukt erbjuda min egen definition.


En av de mest kända företrädarna för den lösningsfokuserade terapin är Albert Ellis, en amerikansk psykolog. Lösningsfokuserad kristen terapeut – utbildningen startade. Den här sortens terapi är mer intresserad av hur människor behåller. Denna utbildning är den första i sitt slag i Finland och startade i Vasa för två år sedan. Efter det har nya utbildningar inletts också i Loimaa och i Borgå och startar nu återigen i Vasa.


Här hittar du eftergymnasiala utbildningar i Sverige och utomlands.

Varje utbildning har en beskrivning där du hittar all nödvändig information samt möjligheter för dig att komma i kontakt med skolan eller utbildningsanordnaren. Du kan hitta din utbildning genom att söka på kombinationer av kategori, plats, utbildningstyp eller sökord. Socionom med mångårig erfarenhet av utbildning och handledning,.


I utbildningen blandas föreläsningsavsnitt med upplevelsebaserade övningar och konkreta verktyg att använda i samtalssituationer. Upplägget är gjort för att den som gått utbildningen efter dessa fyra dagar skall ha den kunskap som krävs för att självständigt kunna använda det lösningsfokuserade arbetssättet i sin vardag. I lösningsfokuserat förhållningssätt och samtal försöker terapeuten hjälpa och ge kunden möjligheter att mäta och se framsteg av både gamla och nya fungerade metoder för att komma framåt.


Jag kan således erbjuda enskilda och grupper samtal, korttidsterapi, handledning och coaching med lösningsfokuserat förhållningssätt. Caroline Klingenstierna är legitimerad psykolog med inriktning mot kognitiv beteendeterapi (KBT) och lösningsfokuserad terapi. Välkommen att boka tid hos mig! Jag har en bred erfarenhet av psykologiskbehandling för dig som är i alla skeden av livet, om du har oro, ångest, känner dig nedstämdhet eller har relationsproblem.


CFT terapeut, är utbildad i kognitiv beteende terapi (KBT) från Köpenhamns universitet. Förutom CFT är hon även utbildad i gestaltterapi, lösningsfokuserad terapi och har påbörjat utbildning i schematerapi. Ben Furman är den välkände finländske psykiatriker som närapå blivit synonym med lösningsfokuserade arbetsmetoder inom familjeterapin. Vi ger en lösningsfokuserad terapi i Karlstad som har sin grund inom KBT. Vi erbjuder tid för planerade besök så snart som möjligt och har även akuttider om du snabbt behöver vår hjälp.


När du kommer till oss för du börja med att berätta om din situation.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg