tisdag 25 december 2018

Underlagsduk eller papp

Jag har funderat på att använda den nya sorten av underlagsduk istället för den hederliga pappen. Täckande yta 22mPapp eller duk? Vilket är bäst, för och nackdelar? Spikning är alltid att föredra, och det enda godkända alternativet för Micoral, Macoflex och Bitulight.


Ta alltid bort den gamla pappen för att se konditionen på taket. Takpapp går att laga tillfälligt genom att stryka på asfalt, om du t.

Det är viktigt att välja rätt material när det kommer till takunderlag. Med Icopal kan du hitta rätt takunderlag så att du kan skydda ditt tak i alla väder. Vårt breda sortiment gör oss starka inom takpapp, taksäkerhetsprodukter, taktillbehör och solenergi. Och du hittar det du behöver hos oss oavsett om du jobbar på ett papp - eller plåttak eller ett tak med betong- eller tegelpannor.


Solenergi är ett produktområde som kommer starkt. Fler och fler inser fördelarna med att producera egen. Byggpapp eller underlagsduk.


Ett papptak behöver också strykas med tjära eller asfalt med några års mellanrum, gärna när solen ligger på som mest.

Papptak är billiga och enkla att lägga, men har också en begränsad hållbarhet. Med en papp av hög kvalitet och som är lagt efter konstens alla regler håller det i ungefär år. Hårt, halvhårt eller mjukt underlagstak?


Du ska välja underlagstak efter det yttertak du lägger. Tänk på att ett takpannetak av lera eller betong har en livslängd på 60–år. Produkten är en modern underlagsduk för montering på fasta träunderlag. Den används som täckning under betongtakpannor, plåt (Isola Powertekk), samt ytpapp och kan används ner till graders taklutning. Dold infästning skall användas.


Jag har tidigare jobbat med underlagsduk typ Icopal Flexilight (finns andra tillverkare oxå) och inser de fördelar som dessa dukar har jämfört med traditionell underlagspapp. Går det bra att ersätta traditionell papp med modern duk även i detta fall, eller funkar det bara när man har takpannor och luftspalt? Duken fungerar som vattenavledande skikt enligt kraven i AMA Hus JSC. Underlagsduk Flexilight Bas.


Materialet är försett med övre och undre avdragbar remsa för självklistrande applicering. Flexilight BAS är tillverkad i Sverige för våra specifika byggtraditioner och klimatförhållanden. Används som underlag för tätskikt av bitumen på råspont av trä på enklare byggnader med lägre ställda krav, t. Lagras stående, torrt, men inte i direkt solljus.


Trebolit 1klarar taklutning ned till 3°.

Ej godkänd under takpannor. Godkänd enligt AMA Hus – JSB11. Med ett väl ventilerat underlag som i princip håller samma temperatur som plåten behövs inget extra kondensskydd!


I vårtbreda sortiment har vi tekniskt avancerade, diffusionsöppna underlagstaksom tillåter taket att andas, samtidigt som de effektivt skyddar motregn och snö.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg