tisdag 4 december 2018

Dikt om styrka och mod

Styrka kommer inte från att vinna. Din kamp utvecklar din styrka. När du går igenom svårigheter och beslutar att inte inte ge upp, det är styrka.


Varje natt i tre år reste jag mig upp och skymtade ut genom fönstret. Hoppades om att ljusets skulle se mig och att ljusets skulle se mig.

Morgen- och aftonrodnad. Men och om , och om och men. Olika Sätt att uttrycka sig. Några ord om Horatius m. Till bröderna och systrarna in Phæbo. Vänskapsdikter – Dikt av 12.


TACK FÖR ATT DU FINNS Jag är så tacksam för att jag fått möta dig. För du är speciell och värdefull för mig.

Det som gör dig unik finns i ditt sätt att vara, din styrka och ditt mod och allt som du kan klara. Den kärlek som du ger i omtanken om andra ger lärdom om hur vi ska vara mot varandra. Utefter de visar man mod eller feghet. Det som är modigt för en person, kanske inte är det för en annan.


Människan behöver både vara stark och visa sin svaghet, men genom att visa sin svaghet blir man stark. Svaghet, styrka , feghet och mod , alla är viktiga egenskaper för att man ska bli en bra människa. Denna dikt skrevs av Moder Theresa och är ingraverad på väggen i hennes barnhem. Det är ett budskap som vi alla kan ta till oss. Den formas av vad vi varit med om , både av glädje och av sorg.


Vi drömmer om vågorna på havet. Det är bra om man får planera sin framti göra verklighet av sina drömmar. Våra drömmar och framtiden. Ett citat om att hantera och besegra sina rädslor. Citat om att inget är omöjligt.


En dikt så sann, den förmedlar verkligen något, om osäkerheten, blottheten, och att allt måste vara på plats för den stora färden. Men ett steg är ett steg, och en början på vägen framåt, går det bra växer modet , ett steg till går också bra kanske, och innan du vet ordet av så är du på väg. Ordspråk om Mod och Feghet och citat om Mod och Feghet - Sveriges största samling ordspråk och citat!

Jag sa att den kan ju i så fall bli aktuell om jag inte lyckas arbeta heltid. Idag kom läkarintyget på posten av min noggranne psykiater, och det var en härlig känsla att se krysset i ny ruta! En dikt många känner igen dök upp häromdagen: Jag klyver och blottar mig nu, går längst ut på strået och hoppas på en gynnsam vind.


Du är en sån person man lätt kan hålla kär. Så tack för att du finns just sådan som du är. Vilka två dikter tycker ni bäst om ? Leta upp ett uttryck eller ett par rader som ni tycker är särskilt välformulerat och motivera ert val. Studera en dikt lite närmare och svara på följande frågor. Det är inte lätt att samla energi du behöver för att börja om , för att prova igen.


Det är då stora kapslar av vishet som framstående karaktärer i historien lämnar efter sig visar sin sanna styrka. Dessa är några av de”Inget är förlorat om man har modet att förkunna att allt är förlorat och vi måste börja om igen. Klarblå Coaching har inte längre en egen domän.


Din styrka och ditt mod och allt som du kan klara.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg