onsdag 5 december 2018

Sterilisering män region skåne

Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvår kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne. Sterilisering av manligt könsorgan.


Vid en sterilisering gör urologen ett 1-centimeter långt snitt i övre delen av pungen, tar fram sädesledaren, delar den och avlägsnar en bit. Därefter knyts sädesledaren ihop med hjälp av tråd eller så bränns änden på den. Snitten i huden sys ihop.

Operationen tar ungefär trettio minuter. Vad det kostar att sterilisera sig skiljer sig mellan landstingen. I ungefär hälften av alla landsting är det gratis. I andra kostar det flera tusen kronor. Syftet med manlig sterilisering , vasektomi, är att göra mannen permanent ofruktsam genom att i lokalbedövning eller under narkos, skära av sädesledarna.


Spermierna kan då inte blandas med sädesvätskan. Ingreppet påverkar inte produktionen av det manliga könshormonet testosteron. En beskrivning av vilka olika metoder som finns att tillgå finns i texten Metoder och kontroller.


Vid manlig sterilisering (vasektomi) En vasektomi är ganska billig.

Min man var inne på att göra de men han är livbrädd för att bli impotent även om dem säger att risken knappt finns. Läs om hur Region Skåne hanterar personuppgifter. Visa Tyck till om sidan. Här kan du lämna synpunkter på sidan.


Du kan vända dig till patientnämnden i Skåne om du vill ha stöd i kontakten med vården. Patientnämnden kan bland annat hjälpa dig att lämna din synpunkt eller klagomål. Så här kan du få hjälp av patientnämnden ( skane.se) Du kan också vända dig till ansvarig chef för att lämna din synpunkt eller klagomål.


Det som krävs för att bli steriliserad är att man har fyllt år och är svensk medborgare eller stadigvarande bosatt i Sverige. Du får först komma på ett läkarbesök för att få information om ingreppet och efterförloppet. Män över år som är stadigvarande boende i Sverige eller svensk medborgare har rätt att begära sterilisering enligt steriliseringslagen. För yngre personer måste ansökan göras till Socialstyrelsen.


Innan remiss skrivs finns skyldighet att informera patienten om att ingreppet är av definitiv art. Priset för att sterilisera sig skiljer sig åt beroende på var man bor. I listan nedan ser du hur det ser ut i ditt och andras landsting. Om inte annat anges så är priset det samma för män och kvinnor. Om du önskar genomgå manlig sterilisering kontaktar du Urologmottagningens telefontid eller skickar in en egen vårdbegäran.


Ange gärna i denna om du har eller inte har barn. Alla män under år och män utan barn planeras för ett steriliseringssamtal hos kurator (avgiftsfritt). GHP Gastro Center Skåne utreder och behandlar sjukdomar och problem i mag-tarmkanalen, urinvägar, manliga könsorgan samt gör kirurgiska ingrepp inom dessa områden.

RFSU har kartlagt hur mycket priset för sterilisering skiljer sig i landet. Men i de resterande kostar det betydligt mer.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg