tisdag 11 december 2018

Infektion efter abort

En abort gör inte att det blir svårare att bli gravid i framtiden. Det finns en ökad risk för infektion i livmodern efter en abort , även om det är ovanligt. För att minska infektionsrisken finns det några saker du bör undvika så länge du blöder eller har bruna flytningar: Undvik samlag i slidan.


Den infektionen kan sedan sprida sig till äggledarna och orsaka en äggledarinflammation, men det är mycket ovanligt. Kan jag fått en infektion ?

Någon som vet hur en infektion yttrar sig? Vilka symtomer får man? Nu idag är det precis veckor sedan jag gjorde aborten och nu har jag mens, av mina p-piller som jag nu börjat me och jag är lite öm vid troskanten då och då. Kan det vara tecken på infektion ? Då känner du smärtor som håller i sig mer än någon dag och som förvärras. En infektion eller långvarig blödning efter en abort eller missfall kan bero på att det finns lite rester av graviditeten kvar, till exempel fosterhinnor.


Du kan också få feber och börja blöda mera. Streptokocker, stafylokocker och tarmbakterier kan också vara orsak till infektionen.

Preventivmedel efter abort. Eftersom ovulationen kan återkomma så tidigt som 8–dagar efter en abort bör hormonella metoder påbörjas direkt (dag 1–4), oavsett abortmetod. Efter en medicinsk abort kan koppar- eller hormonspiral sättas in vecka efter aborten eller efter första mensen, som brukar komma 4–veckor efter aborten.


Komplett abort med komplikation Vanliga komplikationer efter abort är långdragen blödning och infektion. Mer ovanliga komplikationer finns också. Jag fick en infektion efter mitt MF, hade en ofostrig graviditet som avslutades med en medicinsk abort , d. Efter den medicinska aborten skulle jag på efterkontroll först om månad.


Tre veckor efteråt blödde jag ännu, och fick lite ont nere i magen, och flytningarna blev orange-grumliga, slemmiga och luktade illa. Därför bör preventivmedel påbörjas snarast eller absolut senast inom en vecka. Vid senare start bör back-up barriärmetod (kondom eller pessar) användas. För er som haft infektioner så undrar jag när den visade sig? När är man över på den säkra sidan så att säga?


Gjorde medicinsk abort för dagar sen. Igår så Hade jag inte mer än lite blod i flytningarna, inget i trosskyddet utan enbart vid toalettbesök. Det är ovanligt med allvarliga komplikationer efter en abort men de vanligaste komplikationerna som kan uppstå är infektioner och långdragna eller rikliga blödningar.


Patienten löper en ökad risk för infektion i dessa underlivsorgan efter spiralinsättning och efter abort.

Att genomgå en abort är olika för alla, både psykiskt och fysiskt. Vissa får ont, andra inte. Rutinerna kring aborter kan också skilja sig åt mellan olika mottagningar runtom i landet, men förhoppningsvis kan den här artikeln ge dig ett hum om vad som händer med kroppen efter en abort. Efter en skrapning i samband med abort så återkommer normalt mensen efter fyra till sex veckor, men det kan dröja längre. Uteblir mensen ska du alltid göra ett graviditetstest för säkerhetsskull.


Du ska inte räkna med att kunna arbeta samma dag som skrapningen men normalt går det rent fysiskt bra att arbeta redan dagen efter skrapningen. Konstanta smärtor, ev. Ofta sexuellt överförd klamydia (sällan gonokocker), Mykoplasma genitalum, ß-hemolytiska streptokocker, stafylokocker, gramnegativa tarmbakterier och anaeroba bakterier. Underlivsbetændelse kan også opstå efter indførsel af instrumenter i livmoderen, for eksempel efter spiralanlæggelse eller abort.


Det er dog ikke på grund af urene instrumenter, underlivsbetændelsen opstår, men fordi der er så mange mikroorganismer i skeden og så mange kringelkroge, at det er umuligt at rengøre skeden.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg