onsdag 5 december 2018

Dikt till mor

Gratulera mor , mamma, mormor eller farmor på födelsedagen och på morsdagen med fina dikter. Fina ord att säga till mamma. Begravningsdikter till sorg, vackra verser och rim till begravningen, minneshälsningar, minnesverser och minnesord till mor och maka, dikt om sorg, dikt om döden, dikter sorg dö begravningsverser, sorge vers, deltar i sorgen.


En mor finns med från början som källan till ditt liv. Med kärleksfulla blickar hon följer varje kliv. Sen livets första måltid har hon bjudit dig att smaka.

Hon ger dig av sin omsorg utan krav att få tillbaka. Hon tas så lätt för given som lindring av besvär. Och sällan blir hon tackad och sedd för den hon är. Var bara min mamma – en dikt till Morsdag. Här hittar du flera dikter till dopet att välja mellan.


Självklart kan du låna dikterna helt gratis. Kom till oss, ty denna jorden, den är icke riket ditt! Jag har lyssnat till de stillsamma böljeslag mot stran om de vilda havens vila har jag drömt.

Och i anden har jag ilat mot de formlösa lan där det käraste vi kände skall bli glömt. Men vilken dikt till begravning ska man då välja? Utbudet av begravningsdikter är stort och det kan ibland kännas svårt att avgöra vilken dikt som egentligen passar bäst. För att underlätta ert val har vi på Lavendla Begravningsbyrå samlat några väl utvalda dikter till begravning från några av Sveriges mest kända författare och poeter.


På grund av upphovsmannarättsliga skäl har vi varit tvungna att ta bort verser och dikter förutom nedanstående där författarna givit sitt tillstånd. Denna dikt är hämta med tillstån ur boken ”Sakna dikter ur sorgen” av Ewa Åkerlind. På den andra stranden mötas de igen.


Det kom en stilla vind och smekte ömt din trötta kind. Liksom ett ljus som blåstes ut, din levnadsdag har nått sitt slut. Ett strävsamt liv har slocknat ut, en flitig hand har domnat. Din långa arbetsdag är slut, ditt trötta huvud somnat. Frid viskar träden kring hemmet du älskat.


Registrera ett konto på novell. Begravningsverser till dödsannonser är ett fint sätt att uttrycka sin sorg. I vår lista med verser och dikter får ni inspiration till er annons.


Poesi är hur bra som helst för dig och din hälsa. Dikter är bra för god hälsa.

TV gör dig dum i huvudet. Till dig som letar efter fler guldkorn att spara i ett eget poesiparadis. Och om du inte alls gillar dikter borde du verkligen läsa detta. Här kan du läsa dikter och minnesord till begravningar.


Det är våra utvalda förslag som är fria att användas. De kan läsas vid själva begravningen eller skrivas i dödsannonsen. Det kan också vara ord till tröst och stöd i din egen sorg. Det är enskilda som skrivit dessa minnesord eller kända poeter som skrivit dikter.


Går i väntans tider, ja inte jag, men en av mina bästa vänninor ska ha om drygt en vecka.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg