torsdag 13 december 2018

Dikt till dop

Doppresenter hittar du här. Dikter till dopet som får dig i rätt dopstämning. Här hittar du flera dikter till dopet att välja mellan. Självklart kan du låna dikterna helt gratis. Under själva dopet eller namngivningen kan det vara mycket fint om någon, en förälder eller nära släkting, läser en dikt till barnet.


En dikt till dopet kan vara skriven av den som läser den eller så kan den vara en fin dikt som man hittar och känner för och tycker passar.

Dikt till dop – Dikt av 34. Det går en ängel kring vårt hus, Han bär på två förgyllda ljus, Han bär en bok uti sin han Så somna barn i Jesu namn. Det är också väldigt fint att ha med en dikt på dopinbjudan eller tackkort eller kanske på ett programblad till dopgudstjänsten. Se även våra förslag till citat och ordspråk till dopet. Tänk gärna på att du också kan välja något fint att citera ur en sång.


Att välja precis rätt ord till en ny liten människa är lika viktigt som svårt. Men det finns många fantastiska poeter och författare att läsa högt. Har du egna bidrag av texter eller böner som passar till dop som du vill dela med dig av på Dopguiden?


Observera att du måste ha skrivit texten själv och att vi för närvarande inte betalar ut någon ersättning för publicerade bidrag.

För man har fått till uppgift att se till barnets väl. Och även i det tysta finns detta alltid kvar – att man känner något särskilt för det gudbarn som man har. Så kom du då till oss du älskade barn, och grep våra hjärtan med kraft. Med ens fick allting mera mening, långt mer än det någonsin haft.


Trodde ju knappt att det kunde rymmas mer kärlek än till den första då man tror man ska spricka hela tiden, men OJ vilka gömmor man har, en outtömlig källa! Mormors och farmors dikterna som ni kan läsa här nedan stämmer så himla bra tycker jag, jag har lånat dom från Elliots mormor. Det kan vara trevligt att ta med något fint citat i dopinbjudan, tackkort eller programmet till kyrkan till exempel. Eller kanske om du vill säga några ord i kyrkan.


Läs gärna också våra förslag till dop dikter. Här är några förslag på dopcitat och dopordspråk: Barn vänder sig alltid mot ljuset. Denna läste vår fadder, och jag kan säga att vi var rörda till tårar, den är jättefin. Finns även tonsatt, men funkar underbart bra som dikt ! Denna dikt är ett hopplock av några olika dikter som jag fann på internet. Fast den kanske inte passar till ett dop ? Fader, sade hon, hvar skall jag finna Tröst?


Se, detta barn har dött, och dopets Helga vatten har ej rört dess hufvud. Ve, förtappadt är det, skall väl aldrig Äga arfvedel i Christi rike. Dopdikt som mormor kan läsa Skulle någon gullig själ här inne vilja tipsa mig om en fin och vacker dikt som min mamma kan läsa på doptet.


Välkommen till detta dop vi som samlats allihop.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg