måndag 10 december 2018

Mi samtal video

Motiverande samtal - Rökning. Up next MI Training - Samtal om fysisk aktivitet del 1. Exempel hur att använda motiverande samtal om alkohol i början av en behandling. Inte beredd Väck intresse, tillför information Osäker. Liria Ortiz har skrivit olika böcker om bland annat motiverande samtal. Hennes böcker kan köpas på Adlibris och Bokus nätbokhandlar eller kan lånas på ditt lokala bibliotek.


För kontakt med författaren kan du maila: Liria. Lathund för MI Innan samtalet Läs igenom lathunden. Inleda VU kan få välja vad de vill börja prata om. Fånga upp hur det är, stämningen. Vi ligger lite lägre på denna punkt) Detta är områden som jag gärna vill att vi tar upp idag Vad är viktigt för dig att ta upp?


Samtal om hur motstånd förstärks när man INTE använder motiverande samtal. Att förstärka hopp och uthållighet i asylprocessen och vid avslag. Schematisk bild på MI - samtalet. Samtalsmetoden motiverande samtal utgår från psykologen Carl Rogers teori om samtalsledarens roll i det personcentrerade samtalet. Rogers anser att samtalsledarens förmåga att uttrycka empati, värme och äkthet är helt avgörande för att skapa förutsättningar för förändring.


Mi samtal video

Det är en behandlingsmetod där målet är att öka motivationen hos klienten att göra förändring inom olika livsområden. Med ökad motivation är sedan tanken att personen tar steg framåt med den egna motivationen som drivkraft. Att plocka fram någon annans inre drivkrafter är mycket mer effektivt än att försöka pådyvla sina egna. This is a Vimeo Group.


Groups allow you to create mini communities around the things you like More stuff from MI - samtal. Utbildningar och föreläsningar. Get your team aligned with all the tools you need on one secure, reliable video platform.


Eller så är du kanske helt enkelt bara nyfiken på MI och vill ha grundläggande kunskaper inom ämnet. MI handlar om att hålla ett samtal så att människor talar sig själva in i förändring, grundad på sina egna värderingar och intressen. Det innehöll filmer, informationstexter, illustrationer och.


I dessa tio kortfilmer kan du se samma samtal med Hanna, producerade för utbildningspaketet ” MI för polisen” i samarbete med Projekt Karin. MI har utvecklats av psykologerna William R. Miller och Stephen Rollnick och används idag i verksamheter som exempelvis socialtjänst, hälso – och sjukvår skola och psykiatri. Ett MI - samtal kan vara kort eller långt och det kan handla om ett, flera eller en hel serie samtal. Det huvudsakliga målet är att hjälpa människor att komma vidare i en förändringsprocess. Fler exempel på hur MI -verktygen kan användas i stödsamtalen.


Tydliggör diskrepansen ( MI - verktyg) Utforska ambivalensen ( MI - verktyg) VAS-skalor ( MI - verktyg) Exempel på hur samtalsledaren kan förhålla sig i samtalet ( MI - verktyg) Exempel på MI samtal vid våld i relationen, heder och kvinnohandelExempel 1. MI är användbart inom många olika områden. Under utbildningen får du redskap att använda i dina samtal med klienter, patienter, medarbetare och kollegor. Du kan använda MI - samtal överallt där dialogen är en viktig del av arbetet såsom hälso- och sjukvår friskvår omsorg, socialtjänst, skola, äldrevård och psykiatri.


MI -andan innebär att samtalsledaren samarbetar med personen och att de båda deltagarna i samtalet har ett gemensamt engagemang för saken. Samtalsledaren uttrycker acceptans för personen, och samtalet utformas till största delen utifrån personens tankar och idéer om vad den vill, förmår och tycker är viktigt. Det betyder att MI , sekvenser av MI och MI -inspirerade strategier (med sin goda effekt på motivationsdelen i olika förändringsprocesser) enkelt och väl kan integreras med annat. Mer om SOMRAs verksamhet.


Mi samtal video

På deras websida kan man även se instruktiva videos som visar goda och mindre goda exempel på MI samtal. MI är generellt men under de olika delarna i kursen kommer kursledaren Annika Sonnenstein att lyfta fram och fokusera på hur MI kan anpassas och användas vid autism och ADHD.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg