onsdag 12 december 2018

Dikt till min son som fyller år

Boka Minen Hotel och spara upp till med Agoda! Till all mognad och all visdom man får när åren går. Till att livet ditt berikats med ännu mera tid och till glädjen att få se allt det nya som tar vid För i dag är bara början på den framtid som du har. Så lev som du helst önskar i varje steg du tar.


Vart jag mig i världen vänder, står min lycka i Guds händer.

Lyckan kommer, lyckan går, du förbliver, Fader vår. Gode Fader, tag du vård om oss här i denna går så att far och mor får vara friska glada, utan fara. Gud som håller barnen kär, hjälp du den som liten är.


Vi träffas ibland du gör som besök, Du sitter som förr vid mitt bord i mitt kök. Får nybakta bullar och dricker chokla De minnena värmer , de gör mig så glad. Och nu har du gift dig, har egen familj.


Och jag har små barnbarn som jag tittar till.

Fast pannan den rynkas och håret blir grått. Så minns jag med glädje åren som gått. Dikt till en kille som fyller 30? Fina dikter till min dotter? Kom ihåg att varje år som du fyller , räkna din ålder i vänner och inte i år ! Det är din dag idag och ditt ord är lag.


Ha en fin och underbar födelsedag! När man är 6 har man hunnit skaffa alla prylar man behöver. Nu du fyller år med nolla vilken siffra före har vi glömt att kolla Din vitalitet ger oss ingen ledning vi ger upp, den siffran saknar mening. Tappat hår Toupé och krycka Snart din lycka. Grattis till härliga år Ungdom är ett fel som går över med tiden.


Vi vill med detta telegram dig hylla nu när du femtio år skall. Hans pojkrum blir nu tomt. Och ständig närkontakt byts ut mot telefon.


Men trots att åren går och han blir stora karln förblir han alltid son och älskad som ett barn. Tal 1: Att fylla år.

Talet hålls av femtonåringens mamma eller pappa. En femtonåring fyller inte bara levnadsår utan även moppe och blir straffmyndig och byxmyndig. Elin Svensson - Hälsning 7: Kanon nu har jag en dikt till mamma. Talet till en dotter som fyller Björn år , från bröderna Per och Jan Mel: P Ramels Karl Nilsson God dag på er alla Ni vet vad jag heter Och han där med.


Ett STORT grattis till världens bästa bror som fyller år idag, Nedan är en dikt som passar perfekt på hur jag känner för vår relation! Bland årets alla dagar finns en särskilt viktig dag – den dagen då du föddes som blev början till ditt dag. Det känns så gott att fira den årsdag som blev din – den hör ju till de bästa som funnits någonsin. Olivia Bergdahl har skrivit dikten ”Text till min son ” som finns i textversion HÄR, och uppläst i videon nedan.


Jag tyckte att den hade en väldigt negativ manssyn och var tragisk eftersom att sonen i dikten hade lika lite handlingsutrymme som de söner som bestämt inte får ha rosa väggar. Vårda ditt hjärta, och låt det alltid vara mjukt, låt inte världen göra det hårt och syniskt. Glöm aldrig tacksamheten till livet, livslusten, ödmjukheten och kärleken till de mindre och svagare. Min vackra son , stäng aldrig dina ögonen och somna rädd och ensam. Visserligen fick jag inte ihop meningarna riktigt, men det gjorde ingenting, tänkte jag.


För jag får fortfarande inte ihop synen till en till en hel lykta. Men styrkan i ljuset det ser jag nu, för första gången på flera år. Men känslan i min dikt , den har alltid funnits där. Vart är du min son längtan är så stor, jag är ju din mor.


Smärtan brinner i mej jag älskar ju dej.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg