torsdag 7 juni 2018

Madeira prisnivå

Upptäck Madeira med Apollo. Vi erbjuder en härlig semester till lågt pris. Semesterkortet, läs mer här. Hitta billigaste resan till solen. Boka din resa online idag!

Kontakta oss på mejl eller telefon. Se vårt breda utbud här! Paketresa med guide, flyg, boende 7n fr 14. Och så förstås en lokal Poncha med rom, passionsfrukt och citron. Det är några av charmiga och helrätta baren Mercearia Dona Mécias specialitéer.


Ett glas halvtorr Madeira eller en garoto, lokal espresso med lite varm mjölk, smakar också bra på den minimala innergården med sina skuggande träd. Julbelysningen med sina tusentals lampor i olika färger smyckar Funchals gator och torg under december månad. Denna månad pågår det även många utställningar i centrum, med dans och orkestrar som underhåller.

Här finns allt från klassiska hamburgerbarer till franska, lite mer exklusiva restauranger. Om Portugals paradisö Madeira. Till ytan är Madeira som en fjärdedel av Gotland. Med andra ord är det lätt att ta sig runt och uppleva stora delar av ön under en vistelse. Den som vill krama det mesta och bästa ur Madeira , gör dock rätt i att se sig om runt ön.


Vandra längs en levada. Madeiras natur upplevs bäst till fots, och gärna under en levadavandring. Levador är konstgjorda kanaler som byggts för att leda vattnet från mitten av ön till jordbruksområdena. För att äta sig mätt i en härlig semestermiljö är det få som säger nej till.


På Madeira så har du i princip hela världens kök att välja på, och även inhemsk mat vilket gör att alla kan hitta sin egen favoritrestaurang oavsett smak. Det finns även speciella lokala matvaror och drycker som är väl värda att pröva på. Vi använder cookies för att personalisera innehåll och annonser, för att använda sociala medier-funktionalitet samt för att analysera besökstrafiken. Maten på Madeira skiljer sig helt från portugisisk mat och består av kötträtter från naturbetande djur och givetvis fisk från Atlanten, allt med en härlig doft av örtkryddor från lokala hedar och plantager. För den vinintresserade är Madeira ett spännande resmål och vinrundturer organiseras runt om på öarna.


Har du frågor kring din resa? Du kan äta fisk- och skaldjursmiddagar i toppklass, sitta på cocktailbarer med panoramautsikt och gå på visning i Blandy’s vinhus.

Madeira är helt rätt om du vill ägna semestern åt livets goda. Att spela golf kan vara en utmaning, banorna är ganska kuperade, men utsikten slår det mesta. Se skillnaden i prisnivå mellan olika skidorter innan du bokar din skidresa.


Gå till toppen av sidan. Madeiras granne Porto Santo, en liten ö fem mil nordöst om Madeira , har inte fått så mycket uppmärksamhet. Väderprognosen levereras av yr. Madeira , Portugal idag med temperatur, vattentemperatur, nederbör väder.


Norges Meteorologiske Institut och NRK. Om du är på besök i det som har blivit huvudstaden på Madeira , Funchal, får du inte missa den vackra katedralen Sé, där du får se ett utmärkt exempel på den tidiga gudstron. Besöker du palatset Museu da Quinta das Cruzes får du uppleva det palats som byggdes för den första härskaren på ön.


Samtliga priser är ungefärliga, och ska främst ses som en prisindikation. Inte minst då det ibland kan förekomma stora prisskillnader mellan storstad och landsbygd. Madeira har gjort sig känd för sina enastående vandringsleder och sagolika natur. Men Atlantens giftgröna ö är faktiskt väl värd ett besök bara för den goda matens skull.


Detta är en låst artikel.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg