fredag 29 juni 2018

Går det att förlåta otrohet

Går det att förlåta otrohet

Kanske råder dina vänner dig att göra slut men det är inte alltid det känns rätt. För otrohet behöver inte betyda att förhållandet är dödsdömt. Det menar Trine Huseby, äktenskaplig terapeut på Sundvolden Hotel som skriver om par och äktenskap på Trinehusebay.


Går det att förlåta otrohet

Vi pratar sällan om otrohet innan det väl hänt. Prata konstruktivt med varandra om vad otrohet innebär för er båda. Förtydliga var gränserna går. Många utgår också ifrån att den andra inte träffar flera när man precis börjat dejta. Det kan vara en bra sak att ta upp, särskilt om du blivit sviken förr.


Acceptera att alla förhållanden förändras efter otrohet. Sörj din relation som du skulle sörjt en älskad vän. Livet går vidare och man måste lära sig att leva utan det som har gått förlorat. Detta betyder inte att din.


Laila Dahl har mött många par där otroheten har slagit sönder tilliten. Hon har en stark tro för att det går att hitta tillbaka till en bra relation, samtidigt som hon menar att vissa går tillbaka till en relation som aldrig blir bra. Det räcker inte att den ene bestämmer sig för att glömma och förlåta.


Om du känner att du kan förlåta – och gå vidare. Men känner du att du kan förlåta din partner, trots det sveket, så är det okej att göra det. Om din partner verkligen ångrar sig – och du köper det.


Jag vill bara ligga i sängen med täcket över huvudet och gåta, min sambo sedan år tillbaka har varit otrogen. Man känner nog rätt på en gång om man är villig att förlåta eller inte, det gjorde iaf jag, fanns inte ens chans i världen att jag ville leva utan honom trots det han gjorde. Nog för att otrohet är det VÄRSTA som finns i ett förhållande så går det faktiskt att förlåta , om som sagt, killen ångrar sig.


Inse att det tar tid att bygga upp ett förtroende. En kris betyder utveckling. Läs också: Går det att förlåta otrohet ? Psykologens råd för att. Nyhetsmorgon visas alla dagar - året om i TVoch i TV4Play.


Det är enormt starka känslor som kommer, som utsatthet, raseri och sorg. Man kan uppleva sig så sviken att man nästan känner sig galen. Svårt att förlåta otrohet ! Skrivet av: Anna: Min man var otrogen med en annan och jag har försökt förlåta honom sedan mars.


Jag ältar och ältar varje dag och känner att jag skulle må bättre utan honom. Det är ju bara det att vi har ett barn tillsammans. Jag försöker förlåta min man för min sons skull.


Att gå vidare efter en otrohet kräver tårar och tid. Oavsett om man väljer att stanna hos sin partner eller separera. Men hur vet man om det är rätt att stanna eller gå ? Gör pyskologens test och ta reda vilken väg som är rätt.


Frågorna är framtagna av psykologen Maria Farm. För dem som redan tidigare har upplevt otrohet kan det dessutom vara mycket svårare att förlåta. För ny otrohet får dem att minnas känslorna och smärtan från det förflutna. Känslorna förstärks och den nuvarande situationen upplevs som ännu mer fasansfull och katastrofal. När det kommer till otrohet förloras all oskuld.


Vårt förtroende för vår partner bryts och många av våra värderingar går förlorade. Vilket är det bästa alternativet? Hur otrohet påverkar oss.


Går det att förlåta otrohet ? Förlåta eller gå vidare, vad hade ni gjort? Otrohet uppdagas ofta när vi minst anar det. Här är kändisarna som tröstar dig när du blivit dumpad. Gå vidare efter otrohet. Visar det sig att en av parterna brutit det kontraktet hamnar ofta den andra i chock och kris.


Upptäckten av otrohet – allt från hemliga sms, telefonsamtal, eller hemliga mail via internet – kan vara en extremt förödande upplevelse. Sonya_säger: Ska man förlåta otrohet elle inte? Malena Ivarsson säger: Det beror helt på.


Kan du känna dig trygg och lita på att det inte händer igen? Vad känner han för dig. Känner du att han inte går att lita på, att han kommer att svika igen, så skulle jag göra slut.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg