fredag 22 juni 2018

Den gyllene cirkeln island

Gör din nästa resa oförglömlig. Hitta de bästa upplevelserna. Välj den rätta upplevelsen för dig. Planera i förväg och gå förbi kön. Alla de bästa upplevelserna.

Skapa oförglömliga minnen. Gulfoss och geysrarna nära Reykjavik. Här bokar du hotellpaket med biljetter och centralt boende till samtliga städer på turnén. Boka ditt Hotell på Island online. Gratis bokning, fantastiska priser.


Nästa anhalt på turen är den vackra. Odlingarna sker utan bekämpningsmedel och med hjälp av den geotermiske värme som Island har i.

Kombinationen av spännande sevärdheter och tillgänglighet gör cirkeln till Islands populäraste utflyktsmål. Många turistbussar kör denna cirka mil långa slinga, i form av dagsturer som utgår från Reykjavik. Gullfoss är ett av de mest kända vattenfallen på Island. Vattenfallet är i två nivåer och är en del av glaciär älven Hvitá och har ett fall på meter. Under rundturen stannar vi vid Geysir och de geotermiska varma källorna, där även Islands mest aktiva gejser, Strokkur, är belägen.


Möt landets naturfenomen vid de varma källorna vid bland annat Geysir och det mäktiga vattenfallet Gullfoss. Den ÄR definitivt ett måste, på grund av sin okrönte konung Strokkur. Vilken kämpe, vilken hjälte, vilken entertainer! Upplev mer av Reykjavik för mindre. Gyllene Cirkeln på Vintern.


Andra turistattraktioner här ! Erbjudande med Viator. Hör guiden berätta mer medan du insuper den karga skönheten i Thingvellir, där två tektoniska plattor möts i en smal dalgång. Denna populära utflykt visar dig några av Islands mest berömda historiska platser och naturfenomen, allt med information från en kunnig guide.


Vägarna är tillgängliga och det finns både guidade turer och möjlighet att köra runt på egen hand med hyrbil. Trots att de här platserna kanske kan räknas som klassiska “turistfällor” är de verkligen värda att besöka!

Vi fortsätter till den vackert belägna byn Vik i Myrdal, den sydligaste byn på Island. Här väntar besök vid det vackra och mäktiga vattenfallet Gullfoss, den natursköna och historiska nationalparken Thingvellir och givetvis de imponerande heta källorna och gejsrarna i Haukadalur. Om du kom hit via en länk i en annan artikel, gå gärna tillbaka dit och korrigera länken så att den pekar direkt på den sida som länken avser. Ni besöker de varma källorna i Geysir och det gyllene vattenfallet Gullfoss. Ni får också se nationalparken Thingvellir på transferdagen.


Ni bor på en mysig lantgård med varmt utomhus kar samt på hotell med eget. Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra din upplevelse, för att förbättra säkerheten på webbplatsen och för att visa dig personanpassade annonser. En mycket populär utflykt och ett måste för alla som reser till Island ! Från Reykjavik går turen till nationalparken Thingvellir där det isländska Alltinget grundades år 930. En klassisk tur som tar oss till många av de naturens underverk som Island är så känt för.


Vi kommer att besöka Thingvellirs nationalpark där Islands ting grundades 930. Vid Geysirområdet finns varma källor och Islands mest aktiva gejser, Strokkur, som har regelbundna utbrott var femte minut då vattenkaskader kastas upp. Här kommer vatten upp i kaskader! Naturen är storslagen!


Jag och min familj var i Island i en vecka förra påsken och vi gjorde både och. Första dagen så åkte vi på den guidade turen gyllene cirkeln och det kan jag varmt rekommendera! Man fick se och lära sig väldigt mycket och guiden var både svensk-talande och väldigt kunnig. På Island finns i regel tre olika sorters bilförare och bilar. Den första är den store fårslaktarbilen, där en ibland stressad yrkeschaufför transporterar får till slakt.


Den andra sorten är den lokale isländaren, som alltid kör en stor bil som tål alla väderlekar, modell King-Size.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg