onsdag 20 september 2017

Skilja sig ekonomi

I går skrev jag om ekonomiska fallgropar och här kommer en checklista för att få ekonomin att fungera så bra som möjligt under och efter en separation. Sätt av tider då ni pratar ostört om ekonomin. Försök sträva efter att göra det bästa möjliga av situationen för bådas bästa.


Skilja sig ekonomi

Lista saker som behöver göras och fördela. Ekonomin påverkas absolut negativt när man skiljer sig. Och ungarna fick lära sig vad ”jag har inte råd” betyder. Man skiljs från någon man älskat, eller fortfarande älskar. Mitt i allt finns också praktiska och ibland svåra juridiska frågor som behöver lösas kring bosta ekonomi och kanske barn.


Det kan handla om hur bodelningen ska göras, vad som händer med gemensamma eller enskilda skulder och hur ni ska göra med bostaden. Livstidsdömde Kaj Linna, 5 gifte sig med stora kärleken när domen revs upp och han frikändes. Den frikännande domen gav honom ett rekordstort skadestånd på miljoner kronor. I dag har paret – som saknade äktenskapsförord – gått skilda vägar efter elva månader som gifta, berättar han i TV4:s Efter fem.


Den som skiljer sig kan få dubblade utgifter och ha svårt att ta lån. Privatekonomen och advokaten delar med sig av konkreta tips. Att skilja sig eller flytta isär är sällan enkelt för de inblandade, varken för vuxna eller barn.


Dessutom påverkas ekonomin. Hur går en bodelning till om det inte finns ett äktenskapsförord? Och hur undviker man en vårdnadstvist? Det är känslosamt och jobbigt att behöva lämna den person man en gång så mycket älskade.


Men det fungerar inte alltid för alla. Om ditt förhållande påverkar ditt dagliga liv negativt och tvingar dig att bli eller agera på ett sådant sätt som du inte känner att du vill, kan det vara en god idé att tänka på att skilja sig. Det gör oss till det mest populära och trygga alternativ för dig som vill skiljas. Sverige använder sig av SkilsmässaOnline.


Välj det skilsmässopaket som passar er bäst. Först när skilsmässan vunnit laga kraft kan man gifta om sig på nytt. Det kan ta några veckor från det att Skatteverket fått information från tingsrätten till det att skatteverket registrerar den i folkbokföringen. Så rustar du din ekonomi för skilsmässa. Innan du jobbar delti tar mest föräldraledighet eller vabbdagar – ta reda på hur det påverkar din ekonomi på sikt.


Enligt kartläggningen är ansträngd ekonomi , ålder och vart i landet man bor är några av faktorer som spelar in. Nu är vi inne i skilsmässomånaden nummer ett. Norrbotten spenderar minst per kvitto, medan smålänningar och stockholmare har för vana att ta på sig de stora spenderarbrallorna. Fakta ur rapporten: Snittkvittot online för män är högre än kvinnors.


Män utnyttjar erbjudanden i 1 högre utsträckning än kvinnor. Kvinnor handlar online oftare än män. Detta visar statistik som Ratsit har sammanställt, där man bland annat har kollat på ålder, geografi och ekonomi som bakomliggande orsaker. Då är det läge att skilja sig.


Skilja sig ekonomi

Kommentera Det kan vara svårt att acceptera det faktum att en skilsmässa kan vara den enda, rätta vägen ut. Gör ni det och är beredda ta risken att något blir fel eller drar ut på tiden, så kan ni spara pengar. Risken med att skilja sig själv är främst att något blir fel kring vårdnaden eller att skilsmässan drar ut på tiden på grund av att ni måste komplettera med någon handling ni glömt. Att gifta sig känns ofta som ett stort steg i relationen, men det man kanske inte tänker på är att det även är ett stort steg juridiskt med både ekonomiska och arvsrättsliga konsekvenser. För att kunna ingå ett äktenskap krävs beslut av en myndighet.


Det är inte rättvist att du betalar in en summa och inte får någon insyn i er ekonomi eftersom du måste kunna fatta beslut och ha insyn i din ekonomi både idag och i framtiden om det händer honom något eller ifall ni skulle separera. Skulle han gå bort eller vilja skilja sig har alla pengar som du lagt på huset gått förlorade.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg