onsdag 13 september 2017

Samboavtal mall gratis

Du får enkelt förklarat vad ett samboavtal är och vi erbjuder en professionell gratis mall att ladda ner. Du får även veta vad som regleras i samboavtalet samt. För att enklast undvika att du vid en eventuell bodelning måste lämna ifrån dig saker som enligt dig tillhör dig, är ett samboavtal en bra idé.


Gratis mall för samboavtal i word-format. Har du och din partner bestämt er för att flytta ihop? Då kan det eventuellt vara bra att upprätta ett samboavtal.

Det bestämmer vad som händer med din egendom som sambo och vad som händer om ni skulle separera. Här kan du ladda ner en gratis mall för samboavtal med exempel på hur avtalet kan se ut. Ett avtal mellan sambos upprättas och undertecknas främst för att reglera de ekonomiska förhållandena mellan sambor.


Med den här mallen upprättar du ett juridiskt korrekt samboavtal. Ett samboavtal innebär att sambolagens bestämmelser om bodelning inte ska gälla mellan samborna, helt eller delvis. Ett samboavtal låter sambos bestämma vad som ska hända med deras gemensamma egendom vid en eventuell separation. Sambos har inte samma juridiska skydd som äkta makar.


Sambolagen styr hur sambor äger egendom.

Runtom på nätet finns det gratis eller avgiftsbelagda mallar , blanketter eller olika färdiga handlingar att ladda ner. Undvik dessa om du inte är helt säker på att de följer lagkraven. Chansa inte med något så viktigt som ditt samboavtal ! Skriv ditt samboavtal nu.


Tryck på knappen för att börja skriva ditt samboavtal. Jag pratade med ne jurist om min situation och han sa att jag måste skriva ett samboavtal annars kan det bli hälften var om något händer. Enligt sambolagen avses sambor som två personer som stadigvarande bor tillsammans i ett parförhållande och har gemensamt hushåll. Samboavtal – Ladda ner en gratis mall för avtal mellan sambor. När behövs samboavtal ? Det betyder att om det skulle ta slut så kan i praktiken din sambo få med sig hälften av det som du köpt.


Detta kan dock ibland vara svårt (ett vanligt exempel är att en person bott i hyresrätt och den andra i bostadsrätt) och kan leda till oenighet vid bodelning om man inte gör ett samboavtal. Ett sätt att ”komma runt” sambolagen är att ange i samboavtalet att det inte ska gälla för vissa tillgångar, tex bostaden. Då behöver ni inte riskera att ert samboavtal är ogiltigt på grund av brister i formkrav. Visste du att det finns en sajt som erbjuder helt gratis mallar för sådana här saker? Till exempel finns det en mall för arv och testamente, så att du slipper dyr rådfrågning eller leta runt på nätet.


Använd formuläret till vänster för att fylla i mallen. Dokumentet sammanställs beroende på dina svar: villkor läggs till eller tas bort, avsnitt justeras, ord ändras osv.

Till sist får du dokumenten direkt i Word- och PDF-format. Testamente är en gratis mall som kan användas för att upprätta ett skriftligt dokument om hur arvet skall fördelas för en person som är singel, sambo eller gift. Ett testamente är en skriftlig handling som beskriver hur testatorns arv skall fördelas.


Här är ett gratis samboavtal och testamente för sambor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg