torsdag 28 september 2017

Flicknamn 2016

Flicknamn 2016

Välj ett årtal och se vilka pojk- och flicknamn som var extra populära under ett specifikt år. Ta även reda på vilka namn som har varit trendiga genom tiderna! Namnen redovisas med den vanligaste stavningen. Alice, Maja och Elsa var de populäraste namnen för tjejer förra året.


Flicknamn 2016

Här är hela listan över de 1populäraste flicknamnen. Vissa människor väljer att skapa flicknamn som är ovanliga på egen hand eller så anpassar de stavningen av redan populära namn. Här listar vi de flicknamn som finns i vår databas, antalet ökar ständigt. Det är en blandning av vanliga och ovanliga flicknamn som finns med i SCB:s databas och som ni besökare har hjälpt till att utöka.


Tredjeplatsen har Lilly. Cornelia är det flicknamn som minskade mest i popularitet och tappar med knappt. Nya flicknamn på namnlistan i år är förutom Hailey: Belle, Elina och Elsie.


Emilia berättar om ovanliga flicknamn : Vi hade namnkris här hemma, när det var dags att bestämma namn till vår flicka. Vi kunde inte komma överens och jag ville inte ha ett namn som låg på topp-tio-listan. När man väl hittar ovanliga flicknamn så är det sällan de tilltalar en.


Att hitta ett ovanligt namn är inte lätt! För andra året i rad är Alice och William de mest populära namnen givna till nyfödda flickor. Presenteras av Barnnamn App. Letar du efter populära namn?


Flicknamn 2016

Här är namntoppen för olika år uppdelat på pojkar och flickor. Klicka på länkarna nedan för att se namntoppen tidigare år. Man kan absolut avläsa hur traditionella könsroller påverkar topplistan. Man vill ge sin son ett stabilt och respektingivande namn, ett namn som passar en prins.


Bland flicknamnen svänger det betydligt mer och det återspeglas även på topplistan. Du kan även använda sidan till att få inspiration när det gäller att hitta namn till nyfödda barn. Här hittar du vad namn betyder och vilket ursprung de har. Då har jag i efternamnsnotisen skrivit först flicknamnet , sedan ordet gift (eller bara g) och efternamnet som gift.


Men det ville inte DISBYT godta och angav alla dessa efternamnsuppgifter som felaktiga! Jag har inte ändrat detta på mina gamla uppgifter, men skriver nu bara in flicknamnet. Nedan hittar du de flicknamn som börjar på bokstaven A. Svenska namn är Sveriges största namnsajt med den senaste statistiken från Statistiska centralbyrån. Hitta de mest populära namnen, ta del av topplistor och.


För tredje året i rad finns Maja på en tredjeplats bland flicknamnen. Läs även enkla sätt att inreda barnrummet mer praktiskt! Varje år publicerar SCB statistik över de vanligaste svenska flicknamnen som ges till nyfödda barn. Flicknamnen redovisas här med den vanligaste stavningen, men samtliga stavningar ingår i det redovisade antalet.


I Gävleborg är flicknamnet Elsa fortfarande det mest populära. Elsa återfinns även i topp i Södermanland. Charlie etta på listan. I inget annat län hamnar det på första plats. Skriv in vad båda föräldrarnas namn och generatorn kommer att föreslå ett passande namn!


Ny statistik från Statistiska centralbyrån visar att Alice och Oscar var de vanligaste namnen som föräldrar i Sverige gav till sina barn under förra. Har inte tagit reda på könet och vill gärna ha hjälp med namnförslag. Tips på kill och flicknamn med max 15o bärare önskas. Gamla och ovanliga flicknamn. Men som även ska passa in till våra andra barn som heter Vilhelm, Alfred och Martin.


Jag är inne på Astrid , men sambon säger nej och han vill ha lite vanligare namn. Ett under att vi kom överens om vårar gemensam barn Alfred.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg