måndag 25 september 2017

Laxrom fiske

Arten lever i det nordliga Stilla Havet och romkornen har en djup orange färg. Började använda laxrom för 8-9år sedan dock så funkar den inte lika bra på vild röding i mitt tycke. Men odlad hornavan röding är helt tokiga i rommen. Jag är inte helt säker men rödingen Jonas menar är nog inplanterad.


Rom kallas de obefruktade äggen hos fisk och skaldjur.

Köp Laxrom från Bergfalk online på Coop. Oncorhynchus tshawytsha Rommen från kungslax (chinook) har stora korn som är 7-mm. Välj mellan hemleverans eller upphämtning i butik. Den smakar mer av fisk än löjrommen. En annan storkornig romsort är laxrom.


Romkornen i laxrommen är också rödorange och cirka sju millimeter i diameter. Rysk kaviar Dyrast av alla är Rysk kaviar, svart kaviar, eller störkaviar, som förknippas med ofattbar lyx. Laxrom tycker många är lite sisådär att bjuda på Au naturelle, men i lagad mat eller kombination med andra smaker kan den nog funka bättre.

Exempelvis Taramosalata, en grekisk klassiker som ursprungligen görs på (torkad?) karprom. Abborrom ansåg förr i tiden vara en delikatess kokt i romsäcken i saltat vatten. Rosa konstbete som efterliknar laxrom. Locka fisken till hugg med doftmedel! Doftspray för Gös, Abborre, Gädda och Öring.


Konstbete Vermz Earthworm. Grymt effektivt för att lura fiskar till hugg! Du hittar bra fiskeprylar på Orsa fiskecenter! Vispa philadelphiaost med crème fraiche. Mjäll torsk och lyxig laxrom kombineras i den här vackra LCHF-rätten.


Smäll i dig rejält med fisk och boosta ditt D-vitaminlager. På Jula siktar vi högre. Vi vill motivera människor att själva förenkla sin vardag och skapa sig ett aktivt och roligt. Fiske med Laxrom är absolut förbjudet. Korten skall vara lösta och undertecknade av en och samma person och med olika datum.


Efter att rommen befruktats läggs kornen i kläckbackar och transporteras sedan vidare till karantän i speciella lokaler i Yngen. Personal från Statens Veterinärmedicinska Anstalt håller koll på att avelsfisk och romkorn i detta läge är fri från sjukdomar.

I slutet av mars köper Sävenfors Fiskodling ögonpunktad laxrom av Fortum. Laxrom Rom från många olika typer av fisk , bland annat siklöja , sjurygg och lax , används som livsmedel, och anses som en delikatess. Fiskrom används bland annat som garnering på andra fisk - och skaldjursförrätter och som ingrediens i såser.


För Kalmar gäller fortfarande 14. Tänkte använda mig av flytande powe rbait eller lösa upp lite av power bait i kokande vatten och sedan blanda med något som ev flyter men är tillräkligt tungt att få iväg en meter ut. Har prövat med pellets som jag boostade med flytande power bait, funkade sådär i och med att pellets sjunker men det lockade lite fisk.


Nordens största flugfiskesida!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg