tisdag 12 september 2017

Gravtest ej morgonurin

Gravtest ej morgonurin

Gör det själv hemma, svar inom några minuter. Handla med fri frakt hos oss! Nätets bästa priser på godkända självtester. Fynda dina favoriter eller prova någonting nytt, alltid till ett grymt pris online!


Gravtest ej morgonurin

Måste man ta gravtest på morgon urinet? Jag har ett clerblue test! Allt du behöver veta om att göra ett tidigt graviditetstest. Prova vårt beräkningsverktyg ”När du ska testa”.


När får man veta resultatet? Nu har jag snart BIM, sitter och tuggar naglar av förväntan och nervositet. Morgonurin är att föredra. Men morgonurin du ger dig an att göra testet tätt inpå att clearblue tror du har blivit gravid finns det flera fallgropar att gå i. Det bästa är ju att testa i morgonurin. Du bör lämna morgonurin om det är viktigt att du inte har ätit eller druckit under natten.


Gravtest ej morgonurin

Du bör också lämna morgonurin om det är mängden protein som ska undersökas med en urinsticka. Svaret kan bli felaktigt om du lämnar urin som bildats senare på dagen, eftersom mer protein utsöndras när du rör på dig. Funderar på det här med morgonurin.


Ska det vara säkrast att testa då för att man antagligen inte kissat på länge eller är det något annat som gör att morgonurin är mest säkert? Varför jag undrar är för att jag kissar rätt ofta på natten, speciellt mot morgonen. Testar du tidigt ska morgonurin användas. Stort utbud gravtester på Kronans Apotek. Undvik överdrivet intag av vätska innan du testar.


Om du använder Clearblue DIGITAL graviditetstest med veckoindikator måste du använda morgonurin för att få en korrekt uppskattning av vilken vecka du är i. Nej, man kan absolut testa utan morgonurin , men morgonurinet är bäst eftersom det är mest koncentrerat och ger därför det mest säkra resultatet. Personligen skulle jag grubbla över om resultatet verkligen stämde om jag testade med annat än morgonurin och fick negativt resultat. Den december tyckte jag det va konstigt eftersom jag hade bruna flytningar. Tog gravtest och det va positivt.


Fick ett VUL på gyn där dom inte såg någonting. Färgnyansen och färgstyrkan på testlinjen kan variera eftersom olika stadier av graviditet har olika koncentrationer av hCG-hormon. Om du är osäker är det bra att testa på nytt efter dagar, helst med den första morgonurinen.


Men det kan också bero på att du faktiskt är gravid. Igen, det är svårt att säga för det varierar från fall till fall. Urinprov i tidig graviditet kan vara olika känsliga för utsöndring av Hcg beroende på vilken tid på dygnet du lämnat det. Testar man tidigt kan det vara en viss skillnad eftersom hormonhalten är låg, och i morgonurinet är den mest koncentrerad - så vill man ha ett positivt resultat tidigt kan det vara värt att testa med morgonurin.


Stickprov om det är medicinskt befogat. Sen är ju vissa låghormonare och kanske bara får positivt med morgonurin.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg