tisdag 19 september 2017

Beteendevetare utbildning

För att en YH- utbildning ska få starta måste det finnas ett behov på arbetsmarknaden efter yrkesgruppen. Längden på utbildningarna brukar vara ungefär två år och en stor del av utbildningstypen utgörs av praktik. Utbildningar inom beteendevetenskap som ges inom Yrkeshögskolan riktar sig främst mot behandling och rehabilitering.


Det är här du som beteendevetare tillsammans med ledningen utvecklar organisationen. Vad gör en beteendevetare ? Som beteendevetare kan du leta brett och de yrken du söker påminner om socionomernas och personalvetarnas. Vad du väljer avgörs mycket av inriktningen på de kurser du läst under din utbildning och ditt intresse.


De beteendevetenskapliga ämnena finns i första hand inom pedagogik, psykologi och sociologi, varav oftast bara ett bIir huvudämnet. Beteendevetare är en växande yrkeskategori. En hel del beteendevetare är egenföretagare med konsultverksamhet. Exempel på arbetsuppgifter är att ansvara för utredningar, undersökningar, behandlingsinsatser och kompetensutveckling. Arbeten återfinns inom områden som ligger nära socionomers, personalvetares och samhällsvetares yrken.


Beteendevetare utbildning

Komvux- och vuxenutbildningar inom beteendevetenskap är mer förberedande för fortsatta studier inom detta ämne. För att kunna söka ovan nämnda arbeten bör du därför komplettera dina studier med högre utbildning inom beteendevetenskap. Hur ser framtiden ut för en beteendevetare ? Främsta utbildningarna i landet!


Skicka enkelt in en förfrågan. Upp till st företag kontaktar dig med rätt förslag! Då kan detta vara en utbildning för dig.


Det finns ett ökande behov av vetenskaplig kunskap om människan och människors beteende i grupp och samhälle - beteendevetenskaplig kunskap. De flesta YH- utbildningarna inom beteendevetenskap håller mycket god kvalitet och ligger normalt på två år. Den inriktning som finns bland YH- utbildningarna inom beteendevetenskap är tillämpad beteendeanalys. Framtiden efter en avklarad YH- utbildning inom beteendevetenskap? Det finns många olika alternativ för dig som vill läsa en yrkesutbildning inom beteendevetenskap.


Det finns olika inriktningar du kan välja mellan beroende på vilket intresse du har. Utbildningen kommer att bestå av en del praktik, Lärande i Arbete, där du får arbetslivserfarenhet redan under studietid. Efter sista anmälningsdag stänger anmälan till alla utbildningar.


Beteendevetare utbildning

De kurser och program som har platser kvar efter första urvalet kan öppna för sen anmälan efter att de första antagningsbeskeden publicerats. Dessa utbildningar är då märkta ”Öppen för sen anmälan” på Antagning. Inom utbildningen läser du bland annat pedagogik och sociologi för att förstå hur olika faktorer som till exempel sociala, kulturella och samhälleliga påverkar vårt agerande. Utbildningen ger en bred kunskapsbas och beteendevetare återfinns på hela arbetsmarknaden inom såväl privat som offentlig sektor.


Utbildningar och kurser inom beteendevetenskap Här hittar du utbildningar och fristående kurser inom beteendevetenskap (se beteendevetare för mer information om yrket). Du kan avgränsa din sökning och få ytterligare information om hur man utbildar sig till olika yrken inom området genom att klicka på en underkategori till vänster. Kurser inom området beteendevetenskap på Folkuniversitetet. Det är en stor utmaning att uppnå balans i livet, att sätta gränser och ta kontroll över sin tid.


Detta beror i mångt och mycket på utbildningen. Möjligheterna vad gäller inriktning och hur man kompletterar sina studier. Arbetsmarknaden utvecklas mest inom personalområdet samt områden där man arbetar med att stödja och bistå människor.


Många beteendevetare arbetar som handläggare eller utredare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg