torsdag 21 september 2017

Ryska text

Den då 87-årige Sergej Michalkov, som år tidigare diktat den sovjetiska texten , fick i uppdrag att skapa en ny text , som skulle handla om Rysslan istället för Sovjet, och om Gud istället för Vladimir Lenin. Första delen av Ryska texter innehåller korta texter , mest dialoger med aktuellt ryskt talspråk. Sedan följer några tidningstexter och sakprosatexter.


Så kommer Lev Tolstoj och Anton Tjechov med vardera ett tjugotal sidor. Slutligen några smakprov på rysk poesi.

Texterna är originaltexter och int. För att få en så hög kvalitet på översättningen som möjligt är det nödvändigt att du formulerar texten skriftspråkligt och grammatiskt korrekt. Köp Ryska texter : 1sidor rysk text med ordlistor och kommentarer för universitetens andra termin av Erik Fält på Bokus.


Boken har läsarrecension. Ryskan är fortfarande det officiella språket i några före detta sovjetrepubliker, så som till exempel Kazakstan. Det finns även en del forna republiker där ryskan inte mer är det officiella språket, men det lever kvar som affärsspråk.


I Ukraina, Vit-Rysslan Estlan Lettland och Litauen har man också ryska som modersmål.

Ryska alfabetet har olika ljud: konsonanter, vokaler. Kursen består av självständig läsning av fritt valda originaltexter på ryska med utblickar mot rysk litteratur- och kulturhistoria. Dessutom finns två tecken utan ljud. En del bokstäver har sin motsvarighet i vårt västerländska alfabet. Andra ser ut som våra bokstäver men motsvarar ett helt annat ljud.


Sedan finns en hel del bokstäver som är helt olika de vi är vana vid. Skickas inom 2-vardagar. Köp boken Ryska texter : 1sidor rysk text med ordlistor och kommentarer för universitetens andra termin. Sången togs snart upp av en folkmusikkör som spred den, och den har med tiden kommit att få oegentlig status som en del av det ryska folkmusikarvet, ungefär som Korobejniki. Sångens text är en lättsjungen hyllning till olvonbusken.


Rysk Mosaik är en serie böcker med ryska texter och läshjälp av Erik Fält. Ryska B, Text , muntlig kommunikation och litteratur, hp. Rakt på sak II innehåller rysk sakprosa av olika författare.


Muntlig språkfärdighet (Oral proficiency), hp: Övningar i muntlig språkfärdighet. Rysk text (Russian texts), hp: Fördjupade studier av rysk text.

Igor Jakovenko är före detta ordförande i det ryska journalistförbundet och även tidigare ledamot av det ryska parlamentet. Han skriver för en rad oppositionella medier och i första hand om journalistik. Denna text publicerades på hans blogg. Förra veckan firade statliga TV-radio-koncernen VGTRK sin 25-årsdag. Ryska -Tröjor på Spreadshirt Unika motiv dagars returrätt Beställ Ryska -Tröjor online nu!


Förändringen innebar att det gamla tsarväldet störtades och byttes ut mot ett kommunistiskt styre som växte till en världsmakt. Det ryska språket är ett slaviskt språk som primärt talas i Rysslan Ukraina, Kazakstan och Kirgizistan. Eftersom vi inte vet så mycket om ryska svordomar så talade Janne och Ted med lyssnaren Karin som bott och studerat i Ryssland. Hon berättade att det är stor skillnad mellan männens och kvinnornas ordförråd i Ryssland.


Männen svär nämligen väldigt mycket medan kvinnorna inte svär just alls.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg