torsdag 28 september 2017

Glidskydd stege papptak

Hos Granngården hittar ni ett stort utbud av trädgårdsredskap. Lantbruk och Skogsbruk! Skapa trivsel i ditt hem. Brett sortiment för uppvärmning.


Köp din klinikutrustning hos NettoMedical enkelt Online!

Vi hjälper dig hitta lägst pris på produkter inom renovering och bygg. Har fått påpekande av sotaren att vi saknar glidskydd för stege. När jag kollar runt i byggvarubutikerna så hittar jag en massa varianter för infästning i läkten under takpannorna. Eftersom vi har papptak undrar jag nu om jag ska använda samma skydd eller om det finns speciella just för papptak.


Först och främst är det viktigt att se till så att man har en bra stege och ett glidskydd. Funkar det inte att sätta ett godkänt glidskydd så försök fästa detta t. Stag kan funka som glidskydd om dessa monteras på ett säkert sätt.

Vid branta tak (55°) kan dock den lösa markstegens översta stegpinne hänga på ett glidskydd som är monterat direkt på eller under takstegen. Var försiktig när du jobbar med huset och skaffa ett glidskydd som förankrar stegen vid fasaden. Jag har en fråga om glidskydd. Då jag har ett papptak och inte vill skruva genom pappen undrar jag om jag kan köpa ett glidskydd som man fäster i själva stegen. Glidskydd finns för alla taktäckningsmaterial.


Det är en metallstång som träs igenom själva hålet i fotstegepinnen som man klättrar på. Sen är det två krokar som man fäster i hängrännan. Alla våra glidskydd är godkända så om ni har fått uppbackning av sotaren så kan ni känna er trygga med våra produkter. Smidig beställning av glidskydd. Vi vet att välja rätt glidskydd kan vara en snårig djungel.


För smidig beställning så behöver du därför bara följa stegen i vår konfigurator. Fast glidskydd för väggstege vid takfot som passar alla takprofiler. Undviker att din stege glider åt sidan eller tippar. De flesta av dessa olyckor beror på att stegen inte står stadigt och tippar eller glider iväg.


Gliddskydd med infästningsplåt.

Infästningsplåt för glidskydd på lagt plåttak. Med ett glidskydd för takstege kommer du känna dig säker att arbeta uppe på taket och behöver inte oroa dig för att stegen ska åka iväg. Dessa glidskydd finns i universal som passar alla stegar men det finns även specialanpassade som passar mer specifika stegar. Går även att fästas på plåttak så länge materialet under tillåter. Lätt stege med bra stabilitet.


Stegpinnen är profilerad för att ge ökat halkskydd och är stukad både in- och utvändigt för dubbel säkerhet. Godkänd för infästning av livlina. Stegen är godkända att användas då fasadhöjden ej överstiger meter. Takplåten skall vara minst mm stålplåt eller mm aluminiumplåt. Takstegen passar alla vanliga typer av takprofiler.


Stegen lagerhålles komplett med skruv i varmförzinkat, rött och svart. Stegen kan monteras rakt över varandra eller i zick-zack mönster.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg