måndag 11 september 2017

Klage over psykiatrisk diagnose

Handler din klage også om sundhedsfaglig behandling, fx diagnose , manglende prøvesvar eller journalføring, kun du efter indsendelsen af din klage over afgørelsen fra det Psykiatriske Patientklagenævn udfylde klageskemaet ”Klag over sundhedsfaglig behandling”. Du kan klage over den sundhedsfaglige virksomhe hvis du mener, at der har været svigt i behandlingen. Du kan både klage over den praktiserende læge, der har henvist dig, og den læge på det psykiatriske center, som har vurderet henvisningen.


Klage over en navngiven sundhedsperson. Hvis du ønsker at klage over en navngiven sundhedsperson, som har varetaget din behandling eller en del af din behandling, kan du klage til Sundhedsvæsenets.

Sender du din klage til sagsbehandling i Styrelsen for Patientklager, er de tovholder på din klage. Andre klagemuligheder Indberet en utilsigtet hændelse. Kronisk økt suicidalfare?


Jeg leste endel journaler i natt og dette var et uttrykk som gikk igjen i flere av dem. I tillegg ser jeg at psykiatrisk sykepleier har fått gjennom sin diagnosesetting på meg. Det står : Psykiatrisk sykehistorie: Tilbakevendende depresjoner.


Du har mulighed for at klage over anvendelsen af tvang i forbindelse med din indlæggelse på et psykiatrisk center.

Du får beskikket en patientrådgiver, hvis du har været udsat for tvang. Din patientrådgiver vejleder og rådgiver dig om dine muligheder og hjælper dig med at klage. Det kan være relevant, at patienter udredes og behandles i Psykiatrien i følgende situationer: Når der er brug for en tværfaglig undersøgelse af, hvad patienten fejler. Du kan også ved fuldmagt lade en anden person, f. På samme måde kan du klage på vegne af en patient, hvis du får fuldmagt fra vedkommende. Når du vil klage over sundhedsfaglig behandling, skal du beslutte, om du vil klage over behandlingsstedet (fx sygehus, klinik) eller konkrete sundhedspersoner.


Dit valg har betydning for, om din sag skal afgøres af Styrelsen for Patientklager eller af Sundhedsvæsenets Disciplinærnævn. Medmindre der er gjort uret og der er sket ting som skal rettes nu, ville jeg ikke bruge energi på at sende klage over arbejdsdiagnose afsted. En arbejdsdiagnose fortæller bare om hvad man så og opsummerer dette. Det bedste modbevis imod en permanent psykiatrisk diagnose er hvis man lever godt og har det godt.


Skal du klage over behandling eller din behandler? Klager du over sundhedsvæsenet, skal du beslutte om, du vil klage over en navngivne sundhedspersoner eller dit behandlingsforløb – du kan ikke klage over begge. Klager over behandling bliver håndteret af Styrelsen for Patientklager.


Det lykkedes, via egen læge, at blive henvist til en psykiatrisk specialafdeling. Her blev Jan grundigt udredt, og efter seks konsultationer af halvanden times varighe lød vurderingen, at der ingen tegn var på, at Jan var paranoid dyssocial.

Han har alene en lettere opmærksomhedsforstyrrelse, der svarer til ADHD. Diagnoser Hvad er skizofreni? Hvem udvikler en spiseforstyrrelse? Hvornår har man symptomer på angst? Få svar på dine spørgsmål under de enkelte psykiatriske diagnoser.


Der findes en lang række diagnoser , men vi har valgt kun at beskrive de mest almindelige. Hun oppfyller ikke kriterier til noen psykiatrisk diagnose. Ny klage , basert på psykologuttalelsen, sendes av en advokat hun har kontaktet.


For første gang mottar hun bekreftelse på at klage er mottatt, men lite skjer. Pasienten må ha en alvorlig sinnslidelse. Dette er et juridisk begrep, og tilsvarer ikke noen klar psykiatrisk diagnose.


Ved psykoser regnes dette vilkåret vanligvis som oppfylt, men også andre tilstander kan omfattes når pasientens funksjonsevne og realitetsvurderingsevne er så dårlig at den kan sidestilles med tilstanden ved psykose.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg