fredag 15 september 2017

Att leva med adhd

Här hittar du information om ADHD och verktyg som kan underlätta vardagen. Du kan läsa om symtom, behandling och hur en utredning hos läkare kan gå till. Ett liv med ADHD kan innebära utmaningar inom många olika områden i livet – oavsett om man är vuxen, tonåring eller barn. Att leva med add eller adhd kan ha sina sidor. Vuxna med ADHD har inte helt sällan en negativ uppfattning om sig själva, att de är lata, dumma eller till och med tokiga.


Oavsett om du har det själv eller har det i din omgivning.

Här är punkter som hjälper på vägen. Mycket viktigt att få det ur en människas synvinkel som har diagnos och som bestämt sig för att leva med den på ett bra sätt. Birgitta Olsson, Täby kommun. Jojje beskriver på ett tydligt, roligt och charmigt sätt vad det innebär att leva med ADHD.


Tack vare Jojje så förstår jag. Det är många som säger att adhd är en superkraft. Så är det inte ­alltid. Det finns ­dagar när man mår dåligt. Och det är helt okej att känna så.

Man måste lära känna sig själv. Sebastian berättar att han som vuxen blivit bättre på att lära sig leva med sin diagnos. I jobbet jag har nu är det fantastiskt. Att leva med ADD eller ADHD kan vara jobbigt, oavsett om det är du själv som har det eller en när och kär. Välstrukturerad vardag.


Krav, förväntningar och miljö behöver anpassas för att undvika stress och överbelastning. Psykosociala insatser. Man bör också vara medveten om att barn med måttliga till allvarliga ADHD -symtom kan löpa ökad risk att utveckla även andra problem, som ångest, depression, antisocialt beteende, högriskbeteenden (som vårdslös bilkörning eller oskyddat sex), kriminalitet eller missbruk. Personerna på bilderna har inget med innehållet i texterna att göra. Janssen-Cilag AB - Senast uppdaterad: 23.


Den är avsedd för personer bosatta i Sverige. Hej Hur börjar man sitt första blogginlägg på bästa sätt? Erika heter jag, är år, trebarns mamma till Lukas 2 Emmy och Alma 17.


Bor med min yngsta dotter, hunden Sally, katten Stollan å kaninerna Toker o Snövit mitt på småländska höglandet. Man såg eller ser det aldrig på mig, jag vet själv när det är handikappet eller jag som pratar eller gör något. Jag är och lever med ADHD. När Nadia Salwin, 2 skrev ett inlägg om adhd på sin blogg hade hon ingen aning om att tusentals personer skulle hylla det.


Adhd är i hög grad ärfligt och forskare över hela världen arbetar intensivt med att förstå vad som ligger bakom den. Det har visat sig att personer med adhd har ett mindre aktivt belöningssystem.

Diagnosen ADHD är i sig många gånger svår och utmanande att leva med där kärnsymtomen uppmärksamhetsbrist, impulsivitet och överaktivitet kan vålla stora problem i vardagen, om den diagnosticerade inte får hjälp. Det visar en skolenkät som Underbara ADHD , Riksförbundet Attention och Sveriges elevråd – SVEA har genomfört i samband med att höstterminen nu inleds på landets grund- och gymnasieskolor. På den här sidan hoppas vi kunna bidra med olika typer av tips och råd från både andra anhöriga och personer inom professionen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg