fredag 8 september 2017

Fin dikt till någon som gått bort

Lika stilla som Du levat Lika stilla gick Du bort. Lilla lutande rosenknopp, vill du idag ej vakna? Vet du ej, att solen gått opp och alla små blommor dig sakna Solen brände för hett igår.


I natt föll regnet i strömmar. Aldrig mera solen förmår att väcka dig ur dina drömmar. Livets dag till afton gått.

Hjärtat nu sin vila fått. Den som inte har sorgen. Smärtan och försoningen. Och dikten växer bara.


Tänk Er inte honom som någon dödannonser vers, dikt till tackkort, dikt till begravningsannonser. Någon som lugnar mig, vaggar mig till ro ågon som alltid finns där, Så tack kära du för alla dagar som gått. En klar och fin sommardag for Du bort.


Vi har samlat flera texter som kan passa i en begravning.

Min pappa gick bort nyligen, väldigt hastigt. Jag fick det här häftet med en väldigt fin dikt. Köp den gärna och ge din vän! Sök på döden är ingenting alls på tex adlibris.


Kom ihåg att fråga henne hur läget är även när det gått en tid! Utbudet av begravningsdikter är stort och det kan ibland kännas svårt att avgöra vilken dikt som egentligen passar bäst. För att underlätta ert val har vi på Lavendla Begravningsbyrå samlat några väl utvalda dikter till begravning från några av Sveriges mest kända författare och poeter. Djuren är glada och lyckliga, men de saknar någon som betydde mycket för dem, någon som blivit lämnad kvar. Varje dag springer de och leker, tills den dagen kommer, då en av dem stannar upp, och tittar bort i fjärran.


Så säg vad som helst, huvudpoängen är att det är skönt att få bli bemött som en vanlig människa även när man har sorg. Ingen mår bättre av att bli bemött som någon som har en läskig sjukdom eller något i den stilen! Jag har skrivit en hel del om döden på Vandra Vägen genom åren.


Ditt goda hjärta och glada lynne, hos oss skall leva i tacksamt minne. I världen är du bara någon , för någon är du hela världen. Tack för vad du givit, tack för vad du var. Behöver du förslag för en fin text till ett kondoleanskort?


Då har du kommit till rätt ställe. Kolla också: Dikter om döden – Citat om sorg och död.

Visa ditt deltagande med kondoleansblommor – Här hittar du bra erbjudanden. På grund av upphovsmannarättsliga skäl har vi varit tvungna att ta bort verser och dikter förutom nedanstående där författarna givit sitt tillstånd. Denna dikt är hämta med tillstån ur boken ”Sakna dikter ur sorgen” av Ewa Åkerlind. Jag säger stolt till de andra små änglar som är här Titta – det är min mamma! Jag lyser utav stolhet som blir till stjärnans ljus som du ser om natten när det släckts i varje hus.


Vilka dikter och verser passar när någon går bort ? Om inte de egna orden räcker till eller du känner att det verkligen inte fungerar, så finns det en rik flora av begravningsdikter att ösa ur. Här har vi samlat ett litet urval av fina dikter för att underlätta för dig att välja. Du kan säkert hitta fler på egen hand. När min mamma gick bort , använde vi dikten som följer - med lite ändringar här och var, som jag gjort för att de passade oss bättre.


Det är dock originalet du får här (ett av dem - den finns i massor av versioner.) Stå ej och gråt vid min grav. Jag är tusen vindar över sjön. Begravningsverser till dödsannonser är ett fint sätt att uttrycka sin sorg. I vår lista med verser och dikter får ni inspiration till er annons. De försvinner bort mot det ordlösa.


Kanske ropar man förtvivlat tillbaka. Det går inte att efterlysa. Bilden vill inte tona fram. För en stund är det en fantombild.


Gå utan ängslan ner i strandens tystna den mjuka stigen genom skymningsgräset. Självklart är det okej! Dels kanske du själv sörjer personen som gått bort men det är också så att andras sorg kan öppna dörrar tills ens egna sorg. Våga vara ledsen och visa din sorg och ditt deltagande.


Alla har rätt till sin sorg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg