fredag 10 maj 2019

Spotify familj inte samma adress

Familjemedlemmar godkänner inbjudan hemma, bekräftar sin adress och så är det klart – du är en del av familjen. Medlemmar i en Family-plan måste alla bo på samma adress för att gå med i Premium Family. Hur ställer ni er till att man köper Spotify Family och delar det med familjen , även fastän de inte bor på samma adress ? Jag tänker mer på att brorsan och jag delar inte samma efternamn tex, sedan skall hans fru få ett, min mamma delar inte heller samma adress som jag osv.


Family-planens medlemmar måste ange samma adress för att acceptera en inbjudan.

De kan använda sin enhets platstjänster om de är hemma eller ange den manuellt. Vi spårar inte din plats. Vi kontrollerar bara din adress vid tillfället då du går med i planen. Finns inte adressen med i listan?


Jag håller med om att det är lite märkligt att man kan bjuda in vänner och samtidigt måste ha samma adress. En snabb googling säger att det inte är något problem att lägga till någon som itne bor på samma adress. Det är ju ändå administratören av kontot som betalar så man lägger ju knappast till främlingar till sitt family konto.

Spotify familj även om jag och barnen efter skilsmässa inte är skrivna på samma adress ? När du bjudits in till Spotify Familj får du ett e-postmeddelande där du uppmanas att tacka ja till din inbjudan. Klicka på Acceptera inbjudan för att komma vidare. Om din familjemedlem försökt bjuda in dig men du inte fått något e-postmeddelande kan inbjudan skickas manuellt istället.


Se steg åtta i guiden Bjud in till Spotify Familj. Tjänsten är avsedd för familjer som bor på samma bostadsadress, antingen heltid eller visstid. Du kan ha en Telia Spotify Familj -tjänst per bredbandsabonnemang eller giltigt mobilabonnemang, dock max huvudkonton per personnummer.


Avslutar du tjänsten Telia Spotify Familj övergår alla ingående Spotify -konton till Spotify Free. Men om man tittar på hemsidan och på bilden ovan som användaren lighten-up har lagt in i tråden så står det ju faktiskt klart och tydligt att Alla medlemmar måste bo på samma adress enligt Spotifys villkor. Har läst att många har samma problem och att det kan ha att göra med flera konton till samma mail men har även provat med en adress som garanterat inte har använts till något spotifykonto. Det sämsta är att inget felmeddelande går fram till familjeadministratören om det finns något skäl för att inbjudan inte ska gå iväg. Få ut mesta möjliga av Spotify ! Uppgradera till Premium.


Har du frågor, svar eller tankar om Spotify ? Ställ din fråga eller gå med i vår Community!

The Verge tar i sin artikel upp att flera användare varit kritiska mot mejlen, eftersom många familjer inte bor tillsammans. Samtidigt preciserar Spotify i det finstilta att familjeabonnemanget gäller för upp till fem personer – som bor på samma adress. Enligt Spotify kan alla spela sin egen musik utan konflikter och ha separata spellistor och fortfarande få personliga rekommendationer.


Tyska Spiegel Online och Quartz rapporterar att Spotify har börjat begära in uppgifter om var vissa som använder deras familjeabonnemang bor. Anledningen till detta tros vara att Spotify inte vill att de som har familjeabonnemang delar med sig av detta till personer som inte bor på samma adress. Och även om det går att få till stånd ett samarbete med Soundtrack Business ser Ulf Lernéus flera barnsjukdomar som kan komma att påverka hur musik spelas på begravningar och dop till exempel. Ett problem med den nya plattformen är att skapa spellistor samt att Soundtrack ännu inte har samma låtbibiotek som Spotify.


I Familj kan upp till sex familjemedlemmar som bor på samma adress koppla sina användarnamn till ett gemensamt konto. Men du kan inte streama mer en en kanal per användare samtidigt. I gratis-abonnemangen har du begränsad lyssning i mobil och får reklam efter cirka var sjätte låt.


LÄS MER: Hjärnan bakom Spotify – mångmiljardär och. Jag försöker aktivera Spotify family men det verkar som det krävs att min familj måste bo på samma adress.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg