onsdag 29 maj 2019

Polska rivieran karta

Polska rivieran karta

Vi förhandlar så att du slipper. Här finns inget av Rivierans lyx och glamour, men det är riktigt trivsamt. Och det kanske går att skaka fram lite av glamouren ändå – staden har sin egna Walk of Fame där polska kändisar lämnat avtryck på gångbanan. Den polska rivieran börjar i kurorten Swinoujscie.


Staden är en av Polens turisttätaste och många kommer hit på sparesor och för att njuta av stadens natursköna läge. Stränderna har finkornig och ljus sand och är minst lika fina som de du hittar vid Medelhavet. Rivieran sträcker sig från Swinoujscie till Gdansk, med städer som bland annat Gdynia, Sopot och Miedzyzdroje. Sveriges största sajt för franska Rivieran.


Dessa symboler på kartan över den franska riviera kan eller inte vara relevanta för staden. Vårt grannland i syd är ett intressant land som gått stadigt uppåt som tursimdestination i mätningar på senare år. Under andra världskriget invaderades Polen av både Tyskland och Sovjet.


Polens Riviera är en prisvärd pärla – guide till Gdansk, Sopot och Gdynia. Styr semestern mot den polska kusten med långa vita stränder, god mat och öl och ett rikt nattliv. För den som vill ta det lilla lugna finns även spaanläggningar och fina golfbanor. Pensjonat Irena serverar även äkta polsk mat som ackompanjeras av levande traditionell musik. Polska är inte helt lätt att förstå eller uttala.


Nu blir det ännu mer komplicerat när vägskyltarna blir tvåspråkiga. Vi har hela tiden varit i regionen Kasjubien men först nu märker vi att det har ett eget språk. Se karta över Nice, Franska rivieran. Här får du en överskådlig blick av Franska rivieran och var alla TUIs hotell i Nice ligger. Det finns många sevärdheter på den Polska Rivieran ! Bland annat finner du vackra vita stränder, arkitektur, god mat till förmånliga priser.


Polska rivieran karta

I vår guide delar vi med oss av våra tips på saker att göra i Gdansk och Sopot. Franska Rivieran karta Se här var resmålen ligger längs Franska Rivieran. Dra musen in på en markering, så framkommer vad det är, som vi har märkt ut.


Vanliga resmål när det kommer till stränder och bad brukar vara Greklan Mallorca, Bulgarien bland annat. MYCKET FÖR PENGARNA - POLENS RIVIERA. I trestadsområdet Sopot, Gdansk och Gdynia kan du njuta av milslånga stränder, hotell, spaanläggningar, shopping i stora gallerior, mysiga kaféer och restauranger.


Nästan allt till halva priset jämfört med hemma. Solsken och solidaritet vid Polens riviera På andra sidan Östersjön väntar Sopot, Gdansk och Gdynia, tre pärlor längs den polska kusten. De binds samman av den långgrunda stranden, där du väljer mellan vilda fester, avslappnande spabehandlingar eller historiska rundturer. Pierogi, så polska som något kan bli. Under sommarmånaderna är den polska menyn fullspäckad av pierogi fyllda med en mängd olika frukter: jordgubbar, blåbär, körsbär, etc.


Polacker älskar pierogi med söt kesofyllning, ofta innehållande russin. D traditionella borstjkockarna gör en speciell typ av små pierogi som kallas Uszka.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg