fredag 24 maj 2019

Muslimsk kvinna gifta sig med kristen man

Att tillåta en muslimsk man att gifta sig med en kristen eller judisk kvinna , är en undantagsregel som gäller under särskilda omständigheter. Och när en muslimsk man gifter sig med en kristen eller en judinna, är det inga problem, eftersom han tror på alla profeter och alla heliga böcker. Muhammed lär att kvinnorna är skadliga för män.


Efter mig har jag inte lämnat någon bedrövelse som är farligare för männen än kvinnorna. Islam tillåter polygami: En man kan gifta sig med upp till fyra fruar samtidigt. En muslimsk kvinna från Iran vill gifta sig med en kristen man i Sverige.


Men på skattemyndigheten i Stockholm blir det nej vid hindersprövningen. Om inte mannen byter religion. Det är absurt att svenska myndigheter bugar och bockar för den islamiska sharialagen, säger pastor Lars Mörling. Så som jag förstår så får en muslimsk man gifta sig med en kristen kvinna.


Och barnen måste följa mannens religion, alltså bli muslimer och ha en muslimsk uppfostring. Sådant kan skrämma mig lite! Omskärelse, slöja, för mycket kontroll på döttrarna. En Muslim kan gifta sig med en kristen kvinna ? Ja, en muslimsk man kan gifta sig med en kristen eller en judisk kvinna.


Man ska inte söka en icke- kristen livskamrat. Att gifta sig med någon som har en helt annan lära är att göra det ännu svårare för sig. Läs mer: Troende skall gifta sig med troende - varför?


Muslimsk kvinna gifta sig med kristen man

Guds vilja är att vi ska söka gemenskap med andra levande kristna. Det går alldeless utmärkt att gifta sig i moskén med en muslimsk man om du själv inte är muslim. Mig frågade inte imamen om jag var det ena eller andra, det hela är i praktisken mer en sak mellan din man och dig (i Sverige iaf). Observera att en svensk kristen man måste konvertera till islam för att kunna gifta sig med en egyptisk muslimsk kvinna. Om både mannen och kvinnan är kristna behöver mannen inte konvertera.


Det krävs en handling på arabiska som anger att mannen konverterar till islam, till exempel intyg från en moské. Om det gäller någon med en annan religion, till exempel hinduismen, så räknas de som månggudadyrkare och då får man inte gifta sig med dem. I så fall måste de konvertera.


Formellt sett är det så att man blir muslim om pappan är muslim. Att muslimska kvinnor fortfarande skulle kunna hitta muslimska män. Idag existerar ovanstående faktorer helt enkelt inte och av denna anledning avråder många mainstream lärda starkt eller anser det inte vara tillåtet för muslimska män att gifta sig med icke- muslimska kvinnor.


Och man väljer aldrig vem man faller för , men man väljer däremot vad man ska göra åt saken. Förutom detta tillåter inte islam äktenskap mellan Kristen man och muslimsk kvinna , Orsaken till varför det är förbjudet för en muslimsk kvinna att gifta sig med en icke-muslim, är den att en kristen man endast tror på sin egen profet(er) och inte på profeten Mohammed. Medan gifte mellan kusiner är förbjudet i vissa religioner, är det tillåtet i Islam.


Det är tillåtet för muslimska män att gifta sig med kristna och judiska kvinnor. Kvinnorna har uteslutande gift sig med muslimer (syster och alla kusiner). Och jag tror inte att det är helt ovanligt. Det är ingen omöjlighet för muslimska män att ha relationer, gifta sig , skaffa barn med en ickemuslimsk kvinna.


Eventuella barn följer pappans religion vilket innebär att om ni skulle få barn så kommer de att följa hans religion.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg