torsdag 23 maj 2019

Kvinnojour stockholm

Vi erbjuder också stöd och samtal till. Roks vill att män ska sluta slå eller skrämma kvinnor, tjejer och barn. Därför finns det skyddade platser åt kvinnor, tjejer och barn som är rädda för en.


En kvinnojour för alla! Vi hjälper dig som är utsatt för våld i en nära relation. Vi ger även stöd åt närstående och myndighetspersoner samt andra verksamheter som kommer i kontakt med personer som är utsatta för våld av en närstående. Vi på Agera kvinnojour är här för att ge stöd och råd till dig.


Vi finns till för dig som är eller har varit utsatt för våld i en nära relation. Vi finns där för dig och dina barn anonymt med råd och stöd via telefon, e. Mäns våld mot kvinnor kan vara av både fysiskt, psykiskt och sexuell karaktär. Tvärtemot myter och fördomar förekommer det i alla samhällsklasser, i alla. Riksorganisationen för kvinno–och tjejjourer och jobbar mot mäns våld mot kvinnor genom att stödja och hjälpa alla kvinnor och tjejer.


Kvinnojour stockholm

Vi är partipolitiskt- och religiöst obundna och är en kvinnoseparatistisk organisation. Sollentuna kvinnojour är en ideell förening som verkar för ett samhälle fritt från våld. Det finns flera sätt som du, din förening eller ditt företag kan bidra till vår verksamhet. Vi har plats för två kvinnor med deras barn. Till vår kvinnojour kommer kvinnor efter kontakt med socialförvaltningen i sin hemkommun och ett beslut om placering hos oss.


Under tiden kvinnan bor hos oss arbetar vi enligt socialförvaltningens individuella genomförandeplan. Vi lyssnar och ger samtalsstöd. Haninge kvinnojour har genom medel från Socialstyrelsen fått möjlighet att driva projektet ”Nej till våld mot kvinnor och barn”.


Projektets övergripande syfte och mål är att arbeta förebyggande mot mäns våld mot kvinnor och barn. Projektets tre fokusområden är: Att synliggöra mäns våld mot kvinnor och barn. Vi finns här för dig oavsett vad det handlar om, stort som litet. Stockholms tjejjour riktar sig till alla tjejer. Järfälla Kvinnojour finns för dig som har utsatts för hot eller våld i en nära relation.


Alla som jobbar hos oss har avgett ett tystnadslöfte och du kan vara anonym när du pratar med oss. Qjouren är en kvinnojour för våldsutsatta kvinnor med erfarenheter av missbruk och prostitution. På Qjouren ställs inga krav på drogfrihet för den kvinna som söker stö skydd och information om sina rättigheter. På Qjouren har vi sammanfört kvinnojourernas erfarenheter med brukarorganisationernas kunskap.


Kvinnojour stockholm

Kruton tar emot akuta och planerade placeringar i en skyddad miljö. Placeringarna sker efter beslut i den stadsdelsförvaltning eller kommun där du är bosatt. Det spelar ingen roll vilket kön som till exempel står i ditt pass eller födelsebevis.


Vi bedriver ingen rådgivning och vi har ingen behandlande verksamhet, utan vår funktion här är enbart att vara någon att prata med.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg