torsdag 16 maj 2019

Sommarjobb 16 år

Vi går igenom vanliga jobb, sommarjobb , vilka regler du måste känna till kring lön och arbetstider. Vi avslutar med att poängtera vitsen och de stora fördelarna med att jobba tidigt i livet! När du är år kan du exempelvis börja tjäna pengar på att besvara undersökningar på nätet.


Som åring finns det många fördelar med att ha ett extrajobb eller sommarjobb. Du får möjligheten att bli mer självständig, lära dig nya saker och du får värdefull arbetslivserfarenhet! Var och vilka jobb finns det för åringar?

När du fyllt år får du i princip ta alla jobb som inte kräver utbildning. Trafikverket har varje år cirka 3lediga sommarjobb. I januari brukar de annonsera om vilka jobb som finns, vilka krav gällande ålder och utbildning som finns. Jobben finns utspridda över hela landet.


Norrtälje kommun har varje år flera sommarjobb för ungdomar mellan -år. Vi ser fram emot att läsa din ansökan. Man är fortfarande för ung för att arbeta ensam eller ha ansvar för en kassa. Arbetsgivaren måste ha ett skriftligt godkännande från föräldrarna.


Du är minst år och tycker det är kul att kommunicera med människor.

Arbetstiden är förlagd till eftermiddagar klockan -minst arbetspass per vecka. Du får inte börja jobba före klockan sex på morgonen och inte efter klockan elva på kvällen. Din arbetsvecka får högst vara timmar och du måste vara ledig minst timmar mellan varje arbetspass.


Om du inte jobbar hela året , utan exempelvis bara på sommaren eller under helgerna, kan skatteavdraget bli för stort. Skatteavdraget kan också bli fel om du får lön och skattepliktig barnpension under samma år. När du har en jämkning betalar du rätt skatt från början.


Välkommen till sommarjobb. Här kan du söka lediga sommarjobb i hela Sverige samt få tips och information om allt från löner till de lagar och regler som gäller för dig som sommarjobbare. Find more about what is ar here.


Guide: Så får du som är år ett sommarjobb Har du börjat fundera på att sommarjobba? Då är det hög tid att söka. Vi har listat jobb och tips. Sommarjobbsguiden – så här fixar du som -åring ett arbete i sommar Det är dags att söka sommarjobb. Inte helt lätt om man inte har kontakter.


Vilken lön du får på ditt sommarjobb är idag olika från arbetsplats till arbetsplats. Men lugn, jobben finns. En riktlinje för vad en 15-åring tjänar på sitt sommarjobb är cirka 50–kronor i timman.


Föreslå kronor i timmen vid lönesamtal, men vad beredd på att förhandla.

En -åring kan hamna. Det kan skilja många tusenlappar mellan sommarjobben. Snart är det dags för dig som är -år att söka sommarpraktik, det som tidigare kallades kommunala sommarjobb. Visst finns det extrajobb för ungdomar under år , men de måste följa vissa regler och ha tid för skolan.


Innan du läser om var du hittar jobben följer här fyra saker att ha i åtanke när du letar efter ditt första extrajobb. Du som är ungdom och folkbokförd i Stockholms stad kan jobba hos oss under sommarlov, höstlov och jullov. Här hittar du mer information om feriejobb.


Alla som är år eller äldre kan söka sommarjobben. Ungdomar från år och fram till 18-årsdagen kan anställas till alla typer av jobb, utom sådana som är direkt farliga. De ska inte arbeta ensamma om det förekommer kontanter på arbetsplatsen.


Den som anlitar en minderårig måste se till så att arbetet sker under ledning av lämplig person.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg