tisdag 7 maj 2019

Kbt på nätet 1177

Landstingssubventionerat. Ta del av dina journalanteckningar. Säker inloggning via ditt bankid. Om psykisk ohälsa och behandling. Vill du jobba som psykolog hos oss?


Jobba på distans med Mindler.

Ta reda på hur Mindler fungerar. Legitimerade behandlare över hela sverige. Hitta en samtalskontakt som passar dig. Maila eller ring och boka in en samtalstid!


STÖD OCH BEHANDLING PÅ NÄTET KBT via internet. KBT är en förkortning av kognitiv beteendeterapi. Det är en form av terapi som kan hjälpa vid exempelvis sömnsvårigheter, depression, stress och ångest.


Det går att få KBT via internet. Då kan du ta del av behandlingen var och när det passar dig.

Om du har besvär av depression, social fobi, sömnsvårigheter eller paniksyndrom kan du bli erbjuden nätbaserad KBT , kognitiv beteendeterapi. Filmen riktar sig till anställda inom vården och syftar till att ge en inspirerande, konkret bild av hur arbetet med stöd- och behandlingsprogram på nätet kan gå till. Med SoB kan vårdgivaren interagera, kommunicera och dela information med invånare i stöd- och behandlingsprocesser. KBT på nätet innebär att patienten på egen hand arbetar med ett strukturerat självhjälpsmaterial via nätet och samtidigt har tillgång till individuellt anpassat stöd av en professionell behandlare.


Det är en säker och evidensbaserad behandlingsmetod som utvecklats inom ett flertal olika områden. Behandlingen pågår i sex till åtta veckor beroende på behandlingsprogram. Du har regelbunden kontakt med din egen behandlare via textmeddelanden.


Du får råd och stöd och behandlaren följer ditt arbete. Kognitiv beteendeterapi ( KBT ) Kognitiv beteendeterapi ( KBT ) är en sammanslagning av Kognitiv psykoterapi, som bygger på teorier om våra tankar och vår informationsbearbetning och Beteendeterapi, som bygger på inlärningsteori. Numera innefattar KBT även andra behandlingsmetoder, och får närmast betraktas som ett paraplybegrepp. När du är inlogga klicka på Alla övriga tjänster och därefter på Internetpsykiatri. Välj sedan den behandling du önskar anmäla dig till.


Läs mer om cookies Läs mer om tjänsterna Har du sett att den här sidan har en ny adress? Om du har sparat den gamla adressen, till exempel i ett bokmärke, tänk på att ändra till den nya så snart som möjligt. Den nya adressen är e-tjanster. Kognitiv beteendeterapi på Internet - program mot panikångest, social fobi, depression, självkänsla, sömnproblem, stress, övervikt, spelberoende, smärta, alkohol och rökning.


Genom att fortsätta använda vår webbplats godkänner du att vi använder cookies. Det har gjort att KBT på nätet enkelt integrerats i det ordinarie arbetet, säger Sanja Halenius. De första programmen som införs är KBT behandling är sömn, depression, stress och ångest.

Införandet har pågått i primärvården under våren och i juni kan privata och offentliga vårdcentraler erbjuda tjänsten. Sedan jobbar patienten med ett innehåll på nätet. Det finns två sätt att hitta egenanmälan på : 1. Region Uppsala blir det automatiskt) och där står det på första sidan eller sök på KBT via nätet och följ länken 2. KBT på nätet som behandlingsform är en beprövad metod likvärdig den behandlingsform där man fysiskt sett möter en psykolog. Via KBT online behöver man inte infinna sig på en särskild plats utan man kan genomgå behandling med en psykolog online t.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg