onsdag 8 maj 2019

Kulturförening stadgar

Kulturförening stadgar

Kulturföreningen Ormen är en ideell, partipolitiskt- och religiöst obunden förening. Beslut fattas, såvida dessa stadgar ej föreskriver annat, med enkel majoritet. Vid lika röstetal gäller den mening som ordföranden biträder, vid val sker dock avgörandet genom lottning. I stadgarna framgår föreningens verksamhet, hemvist, hur olika situationer ska handteras mm. Det visar hur viktigt det är att medlemmarna sluter upp på dessa.


STADGAR FÖR SEGELTORPS KULTURFÖRENING. Medlem i föreningen är den som godtar organisationens stadgar , vill verka för föreningens målsättning och betalar medlemsavgift. Föreningen är en ideell musik och kulturförening.


För att bli medlem ansöker man till föreningens styrelse om medlemskap. Medlom som önskar utträda ur föreningen ska skriftligen anmäla detta till styrelsen och anses därmed omedelbart ha lämnat föreningen. Genom ett samarbete med andra Hembygdsföreningar i kommunen, men också i länet, vill vi på olika sätt utveckla hembygdsfrågorna. Observera att detta enbart är ett exempel på hur en förenings stadgar kan vara utformade. Varje förening är individuell och måste därför alltid noga överväga vad som bör finnas med i stadgarna för just den föreningen.


I stadgarna ska det framgå vad föreningen heter, vilket ändamål föreningen har och var föreningen har sittsäte. Stadgar kan beskrivas som föreningens regler. Enligt praxis är årsmötet det högst beslutande organet i en ideell förening. Det är endast årsmötet som kan välja att anta och förändra stadgarna. En styrelse har valts, och de som ingår i styrelsen.


Det är viktigt att skriva ett protokoll under mötet där det framgår att ovanstående punkter har beslutats av medlemmarna. Protokollet bör skrivas under av minst två personer, till exempel ordförande och sekreterare. Definition Setin är en ideell, icke vinstbringande, kulturförening som verkar för spridning av kunskap om, och ökad förståelse för, de mänskliga rättigheterna bland såväl sina medlemmar som resten av samhället.


Integration och ökat samhällsengagemang är föreningens centrala begrepp. För att vara giltigt måste ändringen antas med två tredjedelar av antalet röster. Då stadgeändring ska ske, måste förslaget delges medlemmarna i kallelsen till mötet. I annat fall måste ändringen antas enhälligt.


Ebenesers stadgar eller i övrigt agerar i strid med kulturföreningen Ebenesers ändamål och idéer. Beslut om uteslutning fattas av årsmötet eller om omständigheterna så kräver av Ebenesers styrelse. Den uteslutne har rätt att överklaga beslutet vid medlemsmöte, där den uteslutne har rösträtt. Vid års-och medlemsmöten gäller enkel majoritet. Omröstning Vid styrelsemöten gäller enkel majoritet.


Kulturförening stadgar

Helsingfors stad och språk svenska. Följ med Zapo, hans föräldrar och hans fånge Zepo, medans de slår sig ner för att ha en picknick på slagfältet. Varför skulle skottlossning och bomber förstöra en annars så perfekt söndagseftermiddag?


Läs mer och boka biljett! Dessa skall även vara öppna för icke medlemmar i syfte att öka det kulturella utbudet för allmänheten och värvning av nya medlemmar. Mellan dessa årsmöten ska passera en tid av minst tre månader.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg