tisdag 20 februari 2018

Sluta röka hjälp

Sluta röka med effektiv ljudbok. En oberoende tjänst som hjälper dig jämföra produkter, priser och återförsäljare online. Det är aldrig försent att sluta röka.


Din kropp börjar återhämta sig nästan omedelbart när du gör ett rökstopp. Det viktigaste för dig som planerar att sluta röka , är att du själv verkligen vill. Ställ därför först två frågor till dig själv: Varför röker jag?

Vi är också ett komplement till vården och bistår med handledning och kunskapsspridning. Alla samtal är kostnadsfria och du. Dessa sluta röka -tips kan hjälpa till att hålla dig motiverad och på rätt spår.


Ta fram en plan som fungerar för dig så att du kan nå ditt mål. Att sluta röka är en personlig resa, din resa. Vägen dit är inte alltid rak men då finns det hjälp att få. För det finns bara fördelar med att sluta röka och det är den bästa present du kan ge dig själv.


Så funkar det: Webb- och mobilapplikationen Rökfri (framtagen av Vårdguiden, Stockholms läns landsting). Det finns också hjälp vid nikotinabstinens.

På apotek och i vissa mataffärer hittar du flera receptfria läkemedel som gör det lättare att avstå från cigaretter. Receptfria läkemedel som hjälper dig att sluta röka är till exempel tuggummin och plåster som innehåller nikotin. För att öka chansen att lyckas med rökstopp, försök hitta det nikotinläkemedel som bäst passar dina behov. Får du stöd av en coach blir förutsättningarna ännu bättre att lyckas.


Av våra farmaceuter kan du få hjälp med båda delarna. Socialstyrelsen rekommenderar KBT (terapeutiska samtal) eller motiverande samtal i samband med medicinering för att sluta röka. Rökning är ett nikotinberoende samtidigt som det är ett socialt och psykologiskt beroende. Har du någon kompis som också vill sluta röka ? Då kan ni hjälpa varandra. Du kan få stöd för att sluta röka , från skolsköterskan, en ungdomsmottagning eller en vårdcentral.


Bestäm först ett datum! Hjälp med att sluta röka får du hos. Från beslut till mål och delmål, att förändra vanor och ovanor. Allt om att sluta röka.


Här hittar du mycket värdefull information och viktigt fakta om att sluta röka men även en hel del om rökavvänjning och hur du kan bli helt nikotinfri. Enligt hypnoterapi kan en person i ett förändrat medvetandetillstånd få kontakt med sitt undermedvetna jag och på det sättet förändra beteenden. På en del arbetsplatser och vårdcentraler finns möjlighet att delta i sluta - röka -grupper och få hjälp av stödpersoner.


De kan köpas receptfritt.

Läkemedel utan nikotin. De finns som receptbelagda tabletter. I första hand används nikotinläkemedel. Om det inte hjälper kan du få prova läkemedel utan nikotin.


Därför har vi i vår sjukvårdsförsäkring utvecklat ett hälsoprogram som hjälper dig med detta. Patienter som vårdas inom slutenvården träffar sjuksköterskor varje dag. Sjuksköterskan har därför en viktig roll i arbetet med att hjälpa patienter att sluta röka.


Ta hjälp av receptfria läkemedel som nikotintuggummi, nikotinplåster eller sugtabletter. Personal på apoteken kan hjälpa till med att guida dig rätt. Hur vet man att det inte är så att man själv, omedvetet, väljer att sluta – det vill säga att man tror att metoden hjälper , och därför inbillar sig att man inte vill röka längre. Det fungerar med andra ord som placebo-effekt, fast får ändå ett positivt resultat?


Vilken åtgärd som helst kan fungera som placebo.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg